Mučící techniky, ze kterých vám půjde mráz po zádech!

Redakce

O tom, že jsou lidé velice tvořiví a vynalézaví ve všech směrech, se přesvědčujeme dnes a denně. Výjimkou nebyly ani mučící techniky, které byly po staletí používány jako tresty pro odsouzené či jako výslechové praktiky, díky nimž se k činům doznali i nevinní lidé, jen aby už netrpěli. Podívejte, jak byli lidé schopni trýznit druhé.

  1. Kolo – Jeden z klasických mučicích nástrojů, který jste mohli vidět skoro v každé učebnici dějepisu. Oběti byly zlomeny končetiny a následně propleteny do velkého, dřevěného kola. Kolo bylo vztyčeno a oběť umírala za posměchu okolí.
  2. Sicilský býk – Podle obrázku je celkem jednoduché dovodit si, k čemu takovýto býk sloužil. Z jedné strany se dovnitř této konstrukce nacpal člověk. Dvířka se zavřela, aby nemohl ven a pod býkem se zapálil oheň. Oběť se tak doslova upekla zaživa. A aby toho nebylo málo, křik, který ze sebe vydávala, zněl díky konstrukci jako zuření býka. Strašné!
  3. Kacířská vidlice – Takový řetízek byste si kolem krku opravdu nedali. Vidlice přivázaná na obojku měla na obou koncích ostré špice. Jedna směřovala pod bradu, druhá na část hrudníku. Jedinec nemohl hlavou prakticky ani pohnout, jinak mu hrozilo, že se probodne. Odsouzený byl navíc přivázaný ke stromu a obojek byl utáhnutý na doraz a přiškrcoval jej.
  4. Kleště na jazyk – Vypadají celkem nenápadně, skoro jako obyčejné kleště. Ale tyto se vložily člověku do úst, chytily pevně jazyk a mučitel, který jimi neobratně trhl, vyrval oběti jazyk. Nechceme si ani představovat tu bolest!
  5. Vana – Na první pohled nic neobvyklého, ale… Tato vana rozhodně nebyla na koupání. Odsouzený si do vany sedl nahý, koukala mu jen hlava. Část těla (většinou se jednalo o genitálie a tváře) mu byla pomazána medem či jinou surovinou lákavou pro hmyz, který mu způsobil nemalá muka. Extrémnějším bylo, když odsouzeného ve vaně neustále krmili, aby se pak doslova válel ve vlastních exkrementech. V tento moment mu jídlo pak přestali dávat a jeho tělo bylo rozežráno larvami.
  6. Trhač masa – Tento nástroj byl navržen a vyroben pro mučení žen. Hroty toho mučidla byly většinou rozpálené, přiložily se ženě k prsu a zajely do masa. Žena byla poté za tyto hroty tahána, často jí byly vyrvány kusy masa nebo vykrvácela.
  7. Krysy – Tak tohle byste nechtěli! Oběti byla na tělo dána uzavřená nádoba plná krys. Nádoba byla stále ohřívána na vysokou teplotu. Krysy se pod vlivem tepla stávaly agresivnějšími a chtěly se dostat ven. Jiná cesta než přes měkké tělo člověka, kterým se prokousaly, neexistovala. Smrt byla jistá.

Nechutnější věc jste neviděli: Šaty z chlupů z ohanbí!

Proč někoho komáři píchají a jinému se vyhýbají?