Musíte znát: 4 nejlepší komediální filmy s Jimem Carreym v hlavní roli

Redakce

Jim Carrey hrál ve spoustě skvělých filmů, ale všechny by se nám do článku nevešly. Proto jsme vybrali jen ty nejlepší. Souhlasíte s naším výběrem?

Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Ace Ventura je trochu praštěný detektiv, což byl asi hlavní důvod, proč byla tato role přidělena právě Jimovi. Herec je obdařen velkým komediálním talentem. Dokáže z každého nudného filmu udělat zábavný. Hlavní hrdina má na starosti pátrání po ztracených zvířatech. Ztratil se delfín, který je maskotem týmu amerického fotbalu. I přesto, že Ace se chová na veřejnosti velmi podivně a dělá různé srandičky, je výborný detektiv. Zvířata vnímá jako tvory sobě rovné. Nedá na ně dopustit. Vyřeší nakonec spletitý případ?   

Blbý a blbější. Blbý a blbější je nezapomenutelná klasika s Jimem Carreym a Jeffem Danielsem v hlavních rolích. Lloyd a Harry jsou dva totální tupci, kteří se hledali, až se našli. Ani jeden z nich nedokáže ušetřit žádné peníze. Nikdy dlouho nevydrží v jedné práci, vždy je z ní vyhodí kvůli jejich neschopnosti. Krátce předtím, než Lloyd dostane padáka jako taxikář, zaveze na letiště hezkou ženu, do které se zamiluje. Krasavice nechá na letišti kufr. Lloyd ho rychle vyzvedne, aby jí ho mohl vrátit. Bohužel ona už mezitím odletí. Se svým stejně blbým kamarádem se rozhodnou, že za ní urazí dlouhou cestu, aby jí mohli předat zapomenuté zavazadlo. V tuto chvíli začíná jejich velké dobrodružství. Každou chvíli je na cestě potkávají vtipné situace. Film je zábavný od začátku až do konce. U něj se nemůžete nudit. Snímek se dočkal pokračování, které bylo natočeno po dvaceti letech. Nazývá se Návrat blbýho a blbějšího.

Yes Man. Carl Allen je zatrpklý člověk, který na vše odpovídá slůvkem ne. Práce ho nebaví a nemá zájem ani chodit ven s kamarády. Vše se změní poté, co navštíví seminář jednoho guru. Rozhodne se na vše odpovídat jen ano. Svému životu tak dá nový rozměr. S dávkou energie kývá na všechny možnosti, které se mu naskýtají. Během nového životní stylu zažije několik vtipných situací a potká dívku svých snů. Jim Carrey v roli Carla svým komediálním talentem vás opět nezklame.

Maska. Ve filmu Maska Jim předvedl opravdu bravurní herecký výkon. Ve snímku ztvárnil smolaře Stanleyho Ipkisse, který pracuje jako bankovní úředník. V osobním životě nemá příliš štěstí. Jednoho dne nalezne masku, nasadí si ji a v tu chvíli získává nadpřirozené schopnosti. Začne se mstít všem, kteří mu v běžném životě dělali potíže. Po boku Jima Carreyho si zahrála i sexy Cameron Diaz. Ve filmu Maska byla vážně k nakousnutí, není divu, že Stanley v zelené masce po ní vyjížděl. Mimochodem – byla to její první filmová role a nechala si kvůli ní udělat silikony. Humorné kousky Jima Carreyho v zelené masce nadchnou každého, malé děti nevyjímaje.

Kvíz: Jak dobře znáte horory?

4 herci, kteří zemřeli během natáčení filmů. Jaká škoda!

Témata:,