Muž před lety koupil na blešáku obálku plnou krásných fotek. Nyní našel jejich autora

Redakce

Je to už 16 let, co americký turista Tom Sponheim koupil na blešáku v Barceloně tajemnou obálku. Její příběh je dost cool!

V roce 2001 byla Američan Tom Sponheim na výletě v Barceloně. Na bleším trhu tam za pár korun, v přepočtu za necelých 90 korun, koupil nepopsanou zalepenou obálku. Uvnitř pak objevil stoh starých černobílých fotografií, které zachycují běžný život na ulicích španělského města.

Nalezené obrázky byly velmi povedené, ale zároveň nedatované a neodepsané. V roce 2010 tedy založil facebookovou stránku, skrze kterou se snažil vypátrat původ fotek. I když se přihlásilo mnoho lidí, co říkali, že na snímcích poznávají své známé nebo příbuzné, nikdo netušil, kdo mohl stát za aparátem.

Až nyní se autora – lépe řečeno autorku – podařilo vypátrat. Akce si na Facebooku všimla jistá Begoña Fernández. Ta nejprve zjistila, co je zač základní škola, která se na několika obrázcích objevuje. Poté vypátrala fotografickou soutěž, která tu probíhala v roce 1962. Vyhrabala archivní magazíny a v jednom našla fotku, kterou Spohneim uveřejnil na své facebookové stránce.

Podepsána pod ní byla Milagros Caturla, nadšená amatérská fotografka, která v 60. letech vyhrála podobných soutěží několik. ačkoliv už Milagros není mezi živými, její dílo se stalo virálním hitem a přežije dál. Prohlédněte si ho v galerii.

Zákulisí porna: Co mezi scénami dělají hvězdy erotických filmů?

Galerie: Vtipné optické iluze na fotkách z 50. let vás dostanou