Na České hrady můžete vyrazit na kole, na své si přijdou i děti


Pátý ročník festivalu České hrady.cz, který objíždí - jak název napovídá - řadu tuzemských památek, se letos v rámci jubilejního pátého ročníku rozrostl o víkend na Rožmberku. Novinkou je také úschovna kol a vystoupení bejbypankové kapely Kašpárek v rohlíku.

České hrady na BezdězuSympatický  "hradní" festival zahájí koncerty na Točníku (10. – 11. 7)  a přes Kunětickou horu (17. – 18. 7.), Švihov (24. 25. 7.) a Bezděz (31. 7. – 1. 8.) doputuje až na hrad Rožmberk (7. – 8.8.). Program letos nabízí například exkluzivní vystoupení Divokýho Billa s Čechomor, poprvé na festivalu vystoupí bratři Ebenové. Vyroste také třetí pódium s divadelním a hudebním programem pro děti i dospělé v režii Kašpárka v rohlíku. „Přestože je ekonomická situace komplikovaná a financování festivalu stále složitější, podařilo se nám festival rozšířit do dalšího regionu a udržet loňskou cenu vstupného,“ říká jeden z organizátorů Michal Šesták.

Festival své hradní brány otevře v pátek v 18 hodin. V hradních prostorách se kromě jmenovaných umělců představí také  David Koller & Band, Dan Bárta & Illustratosphere nebo Sunflower Caravan. Festival jako každoročně pořádá páteční  hradní karneval v maskách, z nichž nejlepší bude  během večera odměněna. Sobotní program pak začíná  v 11 hodin a odehrává se většinou v podhradí na třech velkých pódiích. Podrobnější informace se dozvíte na Kouli.cz v sekci Kam vyrazit.

Z Rožmberku přinese reportáž i Koule.cz!

Na České hrady.cz můžete přijet i na kole. Ve spolupráci s lidmi z Kola pro život totiž organizátoři vybudují v areálech úschovny pro kola a zavazadla. Pro ty, kteří přijedou k Točníku, Kunětické hoře a Rožmberku vlakem, bude od zastávky zavedena kyvadlová autobusová doprava. (sli)

Vstupenky na festival si můžete koupit přes Ticketstream za 170 a 350 korun, na místě pak budou k dostání za 200 a 400 Kč. Děti do 1 metru v doprovodu rodičů mají vstup zdarma, v těsné blízkosti všech hradů si budete moci postavit zdarma stan. Do ceny vstupného je zahrnuta cena lístku za prohlídku hradu, tu je však dobré pro velký zájem zarezervovat dopředu.