Na české pláže nejen za sluncem a vodou. Čekají i festivaly a koncerty


Začalo léto, období dovolených a sladkého nicnedělání. Určitě si vyrazíte někam k vodě a tak jako každý rok, tak i letos mají pro vás pláže v České republice připraveny bohatý program. Podívejme se na některé z akcí.

Mácháč 2009
Pláž na břehu Máchova jezera, lidově nazývaná Mácháč, se pyšní každoročním pořádáním velkého plážového festivalu taneční muziky. Letošní termín akce Mácháč 2009 připadá na 22. srpna 2009. Bude to jeden velký mejdan pod širým nebem a hlavní hvězdou by tentokrát měl být světoznámý britský DJPaul Oakenfold, který působí i jako dvorní DJ na turné zpěvačky Madonny. Vedle něho se objeví další přední světový DJ – Nizozemec Ferry Corsten.
V letní sezóně je u Máchova jezera každý den v provozu vyhlášená diskotéka s restaurací Bílý Kámen, stejně jako je otevřena i diskotéka Sparta s pivnicí.

Summer Session 5
O víkendu 17. 7. – 19. 7. se v blízkosti Žďákovského mostu nedaleko vesnice Orlík nad Vltavou koná 5. ročník open air festivalu elektronické hudby Summer Session. K dispozici budou hned tři pódia: Techno stage, House stage, D´n´B stage. Představí se zde například DJO.B.I. z Německa a DJ Sepromatiq ze Slovenska. Z tuzemských technodýdžejů se mohou návštěvníci těšit třeba na Dje Agenta, který se vyznačuje velmi energickým a technicky vycizelovaným setem.

Sázava fest 2009
Již 9. ročník tradičního festivalu Sázava fest 2009 proběhne 30. 7. – 2. 8. v Kácově nad řekou Sázavou. Nejočekávanější hvězdou bude zcela jistě obrýlený hudební experimentátor, Američan Moby, který tu naživo představí svoji zbrusu novou desku Wait for Me. Mezi další hvězdy budou patřit nestárnoucí Jimmy Somerville, německá skupina Die Happy v čele s českou zpěvačkou Martou Jandovou, nebo nizozemská alternativní rocková skupina The Gathering