Na Creamfields letos nepršelo. I tak přišlo jen 4000 lidí


Dvoudenní festival taneční hudby Creamfields na břeclavském letišti přilákal jen 4000 lidí. Pořadatelé očekávali dvojnásobek návštěvníků. Stejně jako loni, kdy akci rozprášil vítr a bouře, přesto ji navštívilo 7000 lidí, sehrálo i letos počasí významnou roli. Polojasná obloha hrozila i podle předpovědi meteorologů přeháňkami a bouřkami. Nakonec ale nepršelo.

Creamfields je značka jednoho z největších britských festivalů.Pořadatelé v dalších zemích si kupují licence. Agentura Mersey získala na několik ročníků jedinou licenci pro střední Evropu. Břeclav má navíc výhodnou polohu uprostřed trojúhelníku tří velkých měst, Brna, Vídně a Bratislavy.

Pořadatelé se připravili líp než loni
Festival začal už v pátek koncertem domácích kapel Chinaski a Starline. Největšími hvězdami soboty, hlavního dne akce, byli britské trio Above & Beyond, německý tranceový producent a dýdžej ATB a britská jazz-rapová formace US3. Po loňském ročníku, kdy prudký vítr poničil pódia, kvůli tomu pak nezahrály hlavní hvězdy a pořadatelé tratili, se letos se na rozmary počasí připravili. Pódia a část plochy zastřešili, aby se mohlo hrát za každého počasí.

Poslechněte si Alone Tonight od Above & Beyond

http://www.youtube.com/watch?v=av9jp_lbFXk&feature=related

Na akci museli zasahovat i policisté. „V sobotu večer kontrolovali alkohol u řidičů a zjistili osm pokusů řízení v opilosti,“ řekla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Policisté řešili také menší potyčku mezi návštěvníky.

Témata: