Na Smíchovské pláži si můžete zatancovat


Druhou nejznámější pražskou pláž najdete na náplavce Hořejšího nábřeží vedle Botelu Admirál, v Praze 5 na Smíchově. Její rozměry jsou skromné, na délku měří 150 metrů a na šířku jen 18 až 22 metrů. Maximálně se na ni vejde 400 lidí a nezapře v sobě inspiraci známou městskou pláží v Paříži.

Stejně jako na pláž ve Žlutých lázních jen o pár kilometrů jižněji na opačném břehu Vltavy je vstup na Smíchovskou pláž zdarma. Tím ovšem veškerá podobnost končí. Smíchovská pláž je mnohem menší, má jen písčitý povrch. Pokud přijdete za odpočinkem, můžete si za menší poplatek vypůjčit lehátko. Ale i když budete ležet na vlastní dece, naskytne se vám nádherný výhled na protější Vyšehrad.

K Vltavě si můžete přijít zatrsat
Pódium na jednom konci pláže nabízí nejrůznější kulturních akce. Časté bývají diskotéky a taneční party, například v latino stylu. Vstupné se pohybuje okolo 50 Kč. O vaši zábavu se postará místní DJ. Například v pátek 24. července můžete přijít na taneční večer se skupinou IF. Skupina s choreografkou Qašou má nejraději street-funkový styl, ale vzhledem k univerzalitě tanečníků předvádí od break dance přes hip hop, disko až k jazzu, moderně i klasickému baletu. O den později se tu koná pro změnu karneval ve stylu Divokého západu. Zkrátka, pokud si chcete s partou kamarádů zajít večer někam v centru Prahy zatrsat, Smíchovská pláž vám má určitě co nabídnout.

Atrakcí je přelanění Vltavy z Vyšehradu na Smíchov
V provozu je přímo na pláži letní kino. Příští pondělí 27. července vám nabídne Vévodkyni. V srpnu se potom hrají filmy Deník nymfomanky, František je děvkař, Dracula a Frida. Projekce jsou vždy v pondělí večer. Ze sportovních aktivit můžete využít například beachvolejbal nebo badminton za poplatek, eventuálně pingpong zdarma. Zajímavou novinkou jsou adrenalinové akce, při kterých se registrované týmy utkají třeba v přelanění z Vyšehradu přes Vltavu na Císařskou louku. Lidé si mohou vyzkoušet jízdu na vodním skútru po vltavské hladině. První srpnový den tady proběhne Summer Adventure 2009. Nabídne exhibici wakeboard freestylu, kitingu nebo mořského kajaku, zábavné atrakce, soutěže o věcné ceny, turnaj v malé kopané… Uskuteční se také volba Miss Summer Adventure 2009. Programu se zúčastní některá VIP osobnost ze světa šoubyznysu a sportu.

Na Smíchovské pláži na vás samozřejmě čeká také restaurace s barem. K chuti přijde sendvič ze skotského chleba, nebo maso upravené na lávovém grilu. V sobotu a neděli sem můžete zajít i na snídani.