Načančaný syntetický chrám hrůzy Aleshy Dixon


Britská princezna r´n´b popu Alesha Dixon vydala druhou desku. Poprvé od rozpadu dívčí kapely Miss-Teeq pod celým jménem. Album The Alesha Show překypuje promyšlenou samoúčelností víc než cokoliv kolem nás. Prodává se ale kupodivu dobře.

Alesha je napůl Britka, napůl Jamajčanka. Po otci zdědila nejen tmavou pleť, ale i temperament a lásku k hudbě. Pro sólovou hudební dráhu se rozhodla zahodit kariéru modelky. Což o to, hlasový fond má vynikající – kdo na jejím místě by tedy nepodepsal kontrakt za půl milionu liber na tři alba pod labelem Polydor Records?

Po alespoň částečně osobitém projevu tu vládne dokonalý kýč
Debutové album Fired Up s prvním siglem Lipstick nebylo ani náhodou tak umělé jako to následující. Alesha si mnohem víc hrála s hlasem, působila energickým osobitým dojmem, pokud to tedy v daném žánru vůbec ještě jde. Dokonce jsme ji mohli spatřit na pódiu ve společnosti živé kapely.
Na dvojku The Alesha Show se vrhla opět jako autorka hudby i textů. Tentokrát se ale posunula někam, kde to ukrutně vynáší. Nablýskaný přebal zve kamsi do okázalého podniku Moulin Rouge, obsah už pak do luxusního klubu, kam mají přístup jen VIP. Zlato se třpytí všude, honosné fanfáry, houpavé rytmy a drahými šaty obepnuté sexy křivky. Sem tam nějaká ta slza doprovázející patetický ploužák, ovšem dokonalý make-up Alesha nikdy neporuší. K tomu vybělené americké úsměvy. Dokonalost sama.

Načančaný recept na americké štěstí. S úsměvem a vyšpuleným zadečkem
Album otevírá velkolepé intro Welcome To The Alesha Show.  U koho zavládne pud sebezáchovy a nenechá se pohltit umělohmotnými beaty, ten udělá dobře. Pro ostatní se otevírá přeslazená kýčovitá show, hmatatelně zaznamenaná především na videu k prvnímu singlu The Boys Does Nothing. Perfektní modelkovské typy s dokonalými účesy a líčením a propracovanou choreografií. Kupodivu se při vší té námaze ani nezapotí. Patos alba zatím korunoval druhý singl desky Breath Slow. Rytmicky umírněnější skladba se schizofrenní Aleshou v hlavní roli – jedna posedává u baru, druhá se napůl jako gymnastka, napůl jako baletka, kdoví proč, plazí s posmutnělým výrazem okolo bradla. Vše okázale černobílé, aby to navodilo jaksepatří uplakanou atmosféru. V tomhle duchu, stejně kýčovitě nebo pateticky, se nese celá deska.

Poslechněte si singl Breath Slow

Je to jen další zbytečný marketingový tah chamtivých guru hudebního průmyslu.Okázalost sama na originalitu nestačí. Perfektní hlas a krása Aleshy Dixon může být skvělým lákadlem pro producenty a fanoušky, bude se výborně prodávat a vydělá spoustu peněz. Až se všichni nasytí, přijde zase jiná, nová, neokoukaná princezna s dlouhýma nohama a kariérou modelky v životopisu.

Poslechněte si The Boys Does Nothing

http://www.youtube.com/watch?v=Fda9uIOos0o&feature=related

Alesha Dixon – The Alesha Show
Stopáž:
53:10
Vydalo: Asylum
Skladby: Welcome To The Alesha Show, Let´s Get Excited, Breathe Slow, Cinderella Shoe, The Boy Does Nothing, Chasing Ghosts, Play Me, Hand It Over, Do You Know The Way It Feels, Can I Begin, Italians Do It Better, Ooh Baby I Like It Like That, Don’t Ever Let Me Go, I’m Thru

Témata:,