Nacházíte se v Moravskoslezském kraji? Kam tam?

Redakce

Kam vyrazit v Moravskoslezském kraji? Máme pro vás tipy!

  • Technické muzeum Tatra

Kde: Kopřivnice

Popis: Pokud patříte mezi milovníky aut, především značky TATRA, tak byste si při návštěvě tohoto kraje neměli nechat ujít známé muzeum, kde naleznete nejucelenější sbírku vozidel této značky. Kromě samotných aut jsou zde k vidění podvozky, motory, fotografie a další. Provádějí se tu i prohlídky pro nevidomé.

Vstupné: dospělí: 120 Kč; důchodci, děti do 15 let, studenti, držitelé ZTP: 80 Kč

  • Dívčí hrad

Kde: Krnov

Popis: Historie tohoto zámku sahá až do 13. století. Za celou dobu své existenci měl řadu majitelů – šlechticů, rytířů, biskupů. V současné době je majetkem států a chystá se jeho prodej, takže pokud jste vždy chtěli vlastnit zámecké sídlo, budete mít nyní asi možnost. Interiéry zatím nejsou přístupné veřejnosti, ale krásné okolí a zámecký park stojí za návštěvu.

  • Šikmý kostel sv. Petra z Alkantry

Kde: Karviná

Popis: Tento kostel můžete najít také pod názvem „česká Pisa”. Je velkou raritou mezi kostely, protože je vychýlen o 6,8 stupňů na jih v důsledku poklesu půdy pod kostelem o 37 metrů.  Kostel byl postaven roku 1736 a pro svou ojedinělost je vyhledávaným turistickým místem a vrací se sem nejeden věřící, dodnes se tu konají pravidelné bohoslužby.

  • Lom – Mořské oko

Kde: Horní Domaslavice

Popis: Toto krásné jezírko vzniklo při těžbě kamene v 18. století.  Vytěžený kámen byl v prvé řadě využit na stavbu hornodomaslavského zámku. Místo je chráněné jako význačný krajinný prvek.

  • Rodný dům Sigmunda Freuda

Kde: Příbor

Popis: Ne každý ví, že jeden z nejznámějších psychiatrů Sigmund Freud, zabývající se především otázkou nevědomí, se narodil u nás v moravskoslezském městečku Příbor. A právě na tomto místě můžete navštívit jeho rodný dům, který byl rekonstruován tak, aby co nejvěrohodněji představoval jeho původní vzhled. Pomocí bezdrátového průvodce vás vnitřkem domu provede samotný Sigmund Freud. K vidění jsou exponáty, vitríny, malby a vše se věnuje životu, dílu a charakteru této osobnosti. Maximální počet lidí v prohlídce je 15.

Vstupné: dospělí: 40 Kč; studenti, důchodci: 20 Kč; děti 6-15 let: 15 Kč; děti do 6 let: zdarma

Pokud trávíte volno v Karlovarském kraji, co si zde nenechat ujít?

Kam letos vycestovat za jídlem? Poradíme vám!