Nacházíte se ve Zlínském kraji? Kam tam na výlet?

Redakce

Kam vyrazit ve Zlínském kraji? Poradíme vám.

  • Výstava Historické cukrárny

Kde: Baťův institut ve Zlíně

Popis: Patříte mezi milovníky sladkého? Pokud ano, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít tuto výstavu v prostorách Baťova institutu. Zaměřuje se na vývoj cukrářského řemesla a všeho s ním spojeného. Expozice je situována do stylizovaného interiéru cukrárny. Dozvíte se zde o historii čokolády, perníku či marcipánu. Děti si v dílničce mohou zkusit sami nějakou sladkost vyrobit. Otevřeno je denně od 10:00 do 18:00 hodin, a to do konce prázdnin, kdy výstava končí.

Vstupné: základní: 59 Kč; snížené: 39 Kč

  • Zámek Vizovice

Kde: Vizovice

Popis: Zámek Vizovice nacházející se uprostřed stejnojmenného města byl postaven v 18. století na místě bývalého cisterciáckého kláštera. Uvidíte zde krásné interiéry ve stylu rokoka, baroka, biedermeieru a empíru. Můžete si vybrat ze tří prohlídkových okruhů. Kolem zámku se můžete projít rozsáhlým parkem.

Vstupné: dle okruhů

  • Větrný mlýn Štípa

Kde: obec Štípa

Popis: Jedná se o jeden z našich nejmenších mlýnů holandského typu. Byl postaven v 18. století. Na výšku měří 8,2 metrů a průměr je 6 metrů. Po dohodě s majiteli je jako soukromé muzeum přístupný veřejnosti.

  • Skanzen Rožnov pod Radhoštěm

Kde: Rožnov pod Radhoštěm

Popis: Tento nejstarší a největší skanzen střední Evropy vznikl roku 1925.  Najdete v něm přes 100 památkových objektů, které jsou k nalezení ve třech expozicích: Valašské dědině, Mlýnské dolině a Dřevěném městečku.

Vstupné: základní: 200 Kč; snížené: 150 Kč

  • Valašská Eiffelovka

Kde: obec Seninka

Popis: Nejmladší rozhledna Zlínského kraje byla postavena v roce 2009 dle návrhu Ivana Bergmanna. Pyšnit se může vnitřním točitým schodištěm. Vysoká je 37 metrů. Poskytne vám krásný výhled na zdejší okolí.

Batoh s mozkem aneb nikdy už nebudete muset v báglu hledat věci

Nacházíte se v Moravskoslezském kraji? Kam tam?