Namlsaný a opět perfektně oholený Flo Rida rozjíždí další plážovou party


Route of Overcoming the Struggle, přesně tohle znamená zkratka v názvu nového alba Flo Ridy. I přezdívka rappera je chytrý akronym. Rodný stát Tramaru Dillardovi posloužil jako jeho charakteristika, on je totiž Flow Rider. A jezdit v tom opravdu umí. Není to ani dva roky, co podepsal smlouvu s vydavatelstvím Poe Boy a už je z něj hvězda. A to hlavně na tanečních party. Je klasickým představitelem elektropop rapu, který se umí líbit všem.

Rok po debutu Flo Ridy Mail on Sunday vychází album R.O.O.T.S. První singl desky Righ Round měl velký úspěch v hitparádách. Není divu, jeho autorem je Dr.Luke, elekropopový superproducent, který za posledních pět let stihl zásobovat svými hity Katy Perry (písnička I Kissed a Girl), Sugababes, ale také Lady Sovereign. Nebyl by to správný hit, kdyby nepoužil něco prověřeného, a tak se v této písničce dočkáte citace hitu You Spin Me Around britské skupiny Dead or Alive z roku 1985. Málokterý americký teenager ale tuto skupinu zná, a tak si může dál říkat, jak je moderní. Porovnejte zde:

Dead or Alive – You Spin Me Around (Like a Record)

http://www.youtube.com/watch?v=mCiVXigrjjQ

Flo Rida – Right Round živě

http://www.youtube.com/watch?v=zNOil7o5lbA

A hudební postupy z 80. let prostupují celou deskou R.O.O.T.S, která není hloupá, drží pohromadě jedním stylem a baví – na léto je jak dělaná. Průměrný rapper, který občas krátce zazpívá, tomu ani nepřidá ani neubere, takže vše ladí. 

Druhá hudební citace, která stojí za zmínku, je z písně Blue od Eiffel 65, italské diskotékové skupiny z konce 90. let. Ta se objevuje v písni Sugar. Porovnejte zde:

Eiffel 65 – Blue

Flo Rida – Sugar

http://www.youtube.com/watch?v=-J0ac1HLHbo

Na desku přispělo také několik hostů, Wyclef Jean, Ne-Yo, Keyshia Cole nebo třeba Akon. Chce se ale říci: „No a?“

Textově a vizuálně je Flo Rida bližší hip hopu. Rapuje o svých kořenech, snech, starých časech, penězích a kráskách. Potetovaný jako 2pac s trenkami pěkně venku. Hudebně je to „diskoška“ navazující na o mnoho lepší produkci Timbalanda, ale spíše už je to jen ten elektropop, který je nyní slyšet všude. Krásný příklad hip hopu ve stádiu „vím, jak se zavděčit všem, a proto přestávám být zajímavý“.

Flo Rida – R.O.O.T.S
Stopáž:
51:54
Rok vydání: 2009
Vydavatelství: Poe Boy/ Atlantic

Témata: