Náramek Lady Gaga vydělal 4,5 milionu pro Japonsko

Hana-Slivova

Ihned po prvních informacích o přírodní katastrofě v Japonsku se do záchranných akcí vložila i zpěvačka Lady Gaga. Navrhla červenobílý náramek s nápisem "We pray for Japan" a během prvních dvou dní z jeho prodeje vytěžila ve prospěch Japonska 250 tisíc dolarů.

Je to jednoduchý bílý umělohmotný náramek, na kterém červeným písmem stojí anglicky a japonsky "We pray for Japan", tedy "Modlíme se za Japonsko."

Náramek pro JaponskoAutorkou náramku je zpěvačka Lady Gaga, která také přes svůj mohutný twitterový účet vyzvala příznivce, aby si ho na jejím webu za pět dolarů (necelých 90 Kč) koupili. Během dvou dní se jí touto cestou podařilo nashromáždit 250 tisíc dolarů, což je asi 4,4 milionu korun. Peníze z prodeje půjdou do Japonska, které zasáhlo silné zemětřesení.

"Příšerky (tak Gaga oslovuje své fanoušky), během dvou dní jste nashromáždili čtvrt milionu dolarů pro Japonsko. Je důležité, že pomáháme," vzákaza přes Twitter.

Mezi další celebrity, které tento sociální kanál využili pro šíření povědomí o potřebě pomoci Japonsku, patří například Justin Bieber nebo Katy Perry. Ta vyzvala americké spoluobčany, aby poslaly desetidolarovou dobročinnou  sms Červenému kříži.  

Témata: