Návod: Jak mít vždy perfektní make up. Těmto 8 chybám se vyvarujte!

Redakce

Nemáte dokonalou pleť, tak se to snažíte dohnat perfektním make upem? Poradíme vám, co nedělat.

  1. Při výběru make upu, ho zkoušíte na tvář? Špatně! Obličej nemá nikdy stejnou barvu jako tělo, proto ho zkoušejte na krk a nejlépe tři odstíny vedle sebe. Který z nich splyne s kůží, ten si kupte.
  2. Nikdy taky nepoužívejte korektor před make upem. Díky tomu ho spotřebujete méně a výsledek bude viditelný.
  3. Při použití štětce na make up, musíte jet po směru chloupků – od středu do krajů. Takhle bude váš make up dokonalý.
  4. Používáte na pupínky stejný korektor jako na kruhy pod očima? Zase špatně! Korektor na kruhy pod očima má být o odstín světlejší než make up pro rozjasnění očí. Jak by to asi vypadalo, kdybyste si tím zakryly pupínky? Budete flekaté! Pořiďte si korektor ve stejné barvě jako make up. Korektor pod oči nanášejte ve tvaru trojúhelníku dolů k nosu. Ne ve tvaru půl měsíce.
  5. Bojíte se používat krém, aby se neleskl obličej? Chyba. Vaše pleť potřebuje hydrataci a pokud trpíte na mastnější pokožku, poohlédněte se po zmatňujícím gelu, který použijte na problematickou T-zónu.
  6. Během dne se několikrát přepudrováváte? Zaděláváte si na akné. Používejte transparentní pudr, který pleť zmatní, ale neničí. Pokud máte mastnou pleť, nekupujte si lesklé tvářenky. Místo nich zkuste matné, zvýrazní vás stejným způsobem, ale bude to vypadat dobře.
  7. A bronzer nepoužívejte po celém obličeji, ale ve tvaru „3“- od spánků k lícní kosti a dolů na čelist.
  8. Nezanedbávejte ani péči o vaše kosmetické pomocníky. Štětce to opravdu potřebují, udržují v sobě spoustu bakterií.