Návrat do puberty: 6 chytrých teenage filmů, které stojí za vidění

Redakce

Kdysi Donnie Darko a před několika lety Juno dokázaly, že filmy o teenagerech nemusí být plné sexu a fekálního humoru. Pokud chcete kvalitní komedie či dramata ze střední školy, zkuste něco z našeho seznamu.

  1. Rande na jednu noc, 2008
    Dva úplně rozdílní lidé na společné cestě za nalezením místa konání tajného koncertu jejich oblíbené indie kapely. Kat Dennings a Michael Cera v romantické komedii, která zní kýčovitě, ale rozhodně se u ní dá strávit velmi příjemný večer.
  2. Něco jako komedie, 2010
    Čtyři lidé se setkávají v psychiatrické léčebně a ač jsou každý jinak vyšinutý, vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Film stojí na charisma a smyslu pro humor Zacha Galifianakise.
  3. Má mě rád, nemá mě rád, 2010
    Příběh krásné první lásky, která se rozvine mezi dvěma kamarády, kteří, ač jsou sousedy, pochází každý z úplně jiného světa. Jedno oko nezůstane suché!
  4. Charlieho malá tajemství, 2012
    Drama s Emmou Watson, Ezrou Millerem, Loganem Lermanem a skvělým soundtrackem. Na konci bude chtít naskočit do auta a ujet do západu slunce za zpěvu Davida Bowieho!

  5. Přízračný svět, 2001
    Mladá Scarlett Johnasson a Thora Birch v kultovní klasice mezi holčičími teenage filmy o dívkách, které si místo v životě klestí pomocí uštěpačných poznámek.
  6. Kouzlo přítomného okamžiku, 2013
    Další romance mezi nepravděpodobnou dvojicí, která vás dostane do kolen uvěřitelnými dialogy a hereckými výkony Milese Tellera a Shailene Woodley. Od tvůrců filmu 500 dní se Summer.

6 filmů na bezesnou noc: Tohle si pusťte, když nemůžete usnout

11 dokonalých romantických komedií na květen