Nehrajeme mainstream


Ondřej Ruml, finalista pěvecké soutěže X-Factor, objíždí s kapelou koncertní sály a současně připravuje debutové album. Čeká ho také divadelní role ve zpěvohře Michal Horáčka a Petra Hapky.

Jakou cítíte v současné době v porovnání s X-Factorem formu?
Teď, po vystoupení, se cítím vyčerpaný, ale jsem rád, že se nám po X-Factoru podařilo všechno rozjet a že teď můžu hodně vystupovat. Nechtěl bych vypadnout z rozjetého vlaku, naopak se snažím zůstat v povědomí lidí. Máme sice zatím provizorní repertoár, ale brzy snad vyjde deska. Potom už budu hrát své věci.

Jak to s přípravou desky vypadá?
Budeme muset ještě pár měsíců vydržet, protože se čeká na nějaké texty. Já sám jsem udělal dvě písničky, ale netroufám si napsat všechno. Přeci jenom mi chybí, jak se říká, správné básnické střevo.

Jak hodnotíte své dnešní vystoupení na Novodvorské? Nemrzí vás, že dost sedaček zůstalo prázdných?
Jsem rád za lidi, kteří přišli. Nakonec jich bylo něco přes sto, a podle reakcí se jim koncert snad líbil. To, co hrajeme, není žádný mainstream. Na má vystoupení chodí lidé, kterým se tento druh hudby líbí. Jsem rád.

Dříve jste se často pohyboval v muzikálovém prostředí. Máte v současné době nějaké muzikálové nabídky?
Pár nabídek mi přišlo, ale ty jsem musel odmítnout. Nicméně nedávno mě vybrali v konkurzu do hlavní role nové hry pana Michala Horáčka Kudykam. To mě velmi potěšilo. Bude to částečně zpívaná divadelní hra o osmnácti stech verších.

Témata: