Nejkrásnější historické hrady a zámky na světě, mrkněte se na fotky

Redakce

Hrady a zámky plné legend a pověstí vypadají pohádkově a historicky a přitahují romantické duše. Pokud chcete navštívit ty nejlepší na světě, tak pro vás máme seznam, kam můžete vyjet.

  • Alhambra, Španělsko. Středověký komplex mnoha paláců a pevností maurských panovníků Granady. Tento palác najdete na území jižního Španělska. Výzdoba paláce evokuje orientální pohádky a je jedním z vrcholů světového umění.
  • Hrad Alnwick, Velká Británie. Hrad Harryho Pottera! Na tomto hradě se natáčel Harry Potter. Tahle nádherná pevnost se pyšní tím, že je v Anglii jednou z největších. Je také domovem současného vévody z Northumberlandu.
  • Hrad Hohenzollern, Německo. Tento nádherný pohádkový hrad byl sídlem pruských králů a také německých císařů. Jeho kořeny sahají až do středověku, protože byl vybudován v jedenáctém století.  Bohužel byl v roce 1423 celý zničen a nově postaven v roce 1461. Stojí na vysokém vrcholu hory Hohenzollern a tak je zde neuvěřitelný výhled.
  • Zámek Peleš, Rumunsko. Tento krásný a pohádkový zámek se nachází v prostředí Karpat v Rumunsku. Výstavba areálu začala v roce 1673. Svým vzhledem může připomínat zámky v Bavorsku. Najdete zde více než sto pokojů, perské koberce, kůže, na stěnách jsou umístěna benátská zrcadla, cenné malby atd. Jedná se o neopevněnou letní rezidenci krále Carola I. Obklopenou parkem v anglickém stylu.
  • Hrad Matsumoto, Japonsko. Tento hrad je naprosto ohromující a nachází se ve městě Matsumoto blízko Tokia. Hrad byl postaven v roce 1504 a byl využíván až do poloviny 19. století. V roce 1868 na tom byla nová japonská vláda špatně a chtěla hrad strhnout a dřevo rozprodat. Hrad Matsumoto byl ale zachráněn místními občany, kteří ho koupili a obnovili.
  • Pevnost Guaita, San Marino. Pevnost se nachází na vrcholu Guaita s výhledem na celé San Marino. Byla postavena v jedenáctém století a sloužila i jako vězení.
  • Hrad Eilean Donan, Velká Británie. Hrad byl postaven ve 13. století, aby bránil nájezdům Vikingů, ale nyní je jedním z nejslavnějších míst ve Skotsku. Hrad se nachází na ostrově a je obklopen krásnou krajinou.
  • Zámek Chambord, Francie. Tento zámek je největším ze zámků na Loiře ve střední Francii. Byl postaven v letech 1519 až 1547 v zátoce řeky Cosson. Patří k vrcholným stavbách renesanční architektury a k nejznámějším zámkům ve Francii.

6 pohádkových destinací, které jsou snové, ale reálné. Kde najdete most, po němž jezdil vlak do Bradavic?

5 nejdražších destinací na světě: Tady vás to bude stát majlant