Nejlepší česká deska roku 2011? Hlasujte!

Hana-Slivova

Ve čtvrtek 19. ledna oznámí porota nově založených hudebních cen Apollo autora nejlepší české desky roku 2011. Ve finálové sedmičce (a tedy s šancí na cenu od Maxima Velčovského a 60 tisíc korun) jsou poslední alba Tata Bojs, Midi Lidí, Davida Kollera, rappera Bonuse a elektro-alternativců Prince of Tennis, Floexe a Dikolsona. Poslechněte si ukázky a dejte nám vědět, kdo se nejvíc líbí vám.

Bonus – Náměstí míru

Druhá deska Martina Hůly pod hlavičkou Bonuse. Domácí písničkářství smíchané s rapem a elektronikou, texty plné pochyb, generačních názorů a obav.

Floex – Zorya

Klarinetista a zvukový mág Tomáš Dvořák alias Floex vydává po deseti letech novou desku. Novinka je konkrétnější než debut Pocustone, zvukové plochy, tolik typické pro Floexe, ale najdete i na Zorye.

poll

David Koller – Tady a teď

Rocková sólovka starého známého Davida Kollera.

Dikolson – The Bear Is Sleeping Now

Filipa Míška možná budete znát z kapely Khoiba. Na cenu Apollo aspiruje jeho první elektronická sólovka The Bear Is Sleeping Now.

Midi Lidi – Operace „Kindigo“!

Elektro-ironici z Brna Midi Lidi si místo mezi sedmičkou nominovaných získali Operací „Kindigo“!, na které najdete hit  loňského podzimu Na co nesmíš zapomenout.

Prince of Tennis – Urbi And Orbi

Novodobí nástupci Colorfactory Prince of Tennis zaujali porotu indi-pop-elektro-melancholickou deskou Urbi And Orbi.

Tata Bojs – Ležatá osmička

Skoro-čtyřicátníci Tata Bojs natočili výtečnou, dospělou a přitom stále hravou desku Ležatá osmička. Přečtěte si rozhovor.

Témata:, , ,