Nejlepší čeští street tanečníci se sešli na Beat Street 2009


Hotovou taneční smršť předvedli včera v Městské hale v Brně účastníci mistrovství České republiky v hiphopových formacích neboli Beat Street. V rámci soutěže proběhlo republikové kolo hip hop II. ligy a extraligy, ale také nespočet tanečních battlů. A že se bylo na co koukat! Přijeli totiž jen ti nejlepší z nejlepších. Vítězem nejočekávanější disciplíny – street dance demo – se stala pražská skupina BDS Academy. Originální choreografií s názvem Voda tak dokázala porazit zbylých dvacet dva tanečních týmů.

Cílem disciplíny street dance demo je srovnat úroveň českých tanečních skupin. Fidli, pořadatel Beat Streetu a otec kultury pouličního tancování u nás, se nechal slyšet: „Pro mě je nová kategorie street dance demo královská disciplína. Každá skupina mohla vyslat jen jedno demíčko, takže se můžeme těšit jen na absolutní špičku.“

Podívejte se, jak se tancovalo na Beat Street. Vítězové "dema" BDS Academy a jejich Voda.

Tahle kategorie neměla kromě času žádné jiné omezení. Cílem bylo ukázat jen to nejlepší. A to se povedlo. Ve vyrovnaném souboji se utkaly choreografie s příběhem, energií, emocemi a originálními nápady. Medailové pozice nakonec obsadili jako třetí Dynamic Brno s choreografií Story of your body, jako druzí Beat Up s choreografií Tajemství a zlatou medaili si odnesli BDS Academy za choreografii Voda.

Battlovalo se o postup na SDK Europe
Mezitím co v hlavní hale probíhalo mistrovství republiky v kategoriích hip hop II. liga a extraliga, na skromné venkoChoreografie z finále street dance demavní stagei se battlovalo a jamovalo o postup na prestižní battly SDK Europe. Z ženského hiphopového battlu nominaci na SDK získala Zuzka Al, Džajna a Janča. Celé dívčí klání vyhrála Monic. Z pánů se do semifinále probojovali Selli, Baky, Malej Nigga a konečně vítězný Igor Osvald. V kategorii crew vs crew se ve finále utkali Beat Up s vítězným Last Minute. Venkovní stage hostila i houseové, poppinové, breakové a hypeové jamy. Škoda jen, že se programy obou hal kryly.
Souběžnost mistrovství republiky hiphopových formací a battlů se stala Achillovou patou celé akce. Čekalo se na tanečníky, a dokonce i porotce, kteří mezi stagemi přebíhali. Ani divák nemohl být spokojen, protože si musel vybrat, o jakou taneční podívanou přijde. Na druhou stranu Beat Street se pyšní označením street dance akce. A street dance nejsou jen vypilované sestavy, ale především freestyle. O to nemůže být Beat Street ani za cenu organizačních problémů ochuzen.

Beat Up zazářil
Akci zakončil v pozdních večerních hodinách tradiční battle King of the Beat Street. V tomto souboji se tanečníci museli popasovat se všemi hudebními styly. Ze čtveřice Carlos, Elmer, Adam a Trisha nevzešel nakonec král, ale královna! Vítězkou se stala TrishaBeat Up Ostrava. Pořádající skupina Beat Up opět potvrdila své výsadní postavení na tuzemské taneční scéně. Kromě zmíněného street dance dema, ve kterém skupina obsadila druhé místo, zvítězila ve všech zúčastněných disciplínách. Na parketě se také blýskl brněnský Dynamic.

 

 

Témata:,