Nejlepší destinace v Evropě, kde můžete slavit Silvestra

Redakce

Už vás nebaví trávit Silvestra u nás v Čechách a vidět ty stejné tváře stále dokola? Chcete objevit nové lidi a prostředí? Je na čase poznat jiné destinace, které vám dokážou nabídnout mnohem víc. Připravili jsme si pro vás šest zajímavých míst, kde stojí za to strávit poslední chvíle roku.

  • Londýn, Velká Británie. Londýn je překrásným místem, kde si oslavy Nového roku rozhodně užijete. Město je plné lidí, světel a překrásné výzdoby. Londýnskou noční oblohu si zamilujete, protože uvidíte dechberoucí ohňostroj z řeky na slavné londýnské čtvrti South Bank.
  • Madeira Islands, Portugalsko. Z paluby své výletní lodi nebo z přístavu Funchal je kouzelný výhled na obrovský  ohňostroj, který nemůžete prošvihnout. Slavný ohňostroj byl zapsán v knize Guinessových rekordů v roce 2006 jako největší zábavní pyrotechnika na světě. Tento nádherný pohled stojí za to.
  • Berlín, Německo. Berlín slaví Silvestra ve velkém stylu s jedním milionem návštěvníků shromážděných u Braniborské brány. Najdete tu všechny tradiční pochoutky, zábavné atrakce, párty stany, laserovou show a další úžasné věci.  Magický ohňostroj začne okolo půlnoci, tak si ho koukejte užít.
  • Paříž, Francie. Eiffelova věž, Seina a nádherné pařížské mosty – kouzelné prostředí pro oslavu Nového roku, nemyslíte? Na tuhle noc jen tak nezapomenete. Nejen, že je francouzská kuchyně opravdu luxusní, ale při večeři si taky můžete poslechnout i zábavní živý orchestr a potom se jen kochejte velkolepým ohňostrojem.
  • Brusel, Belgie. Užijte si zajímavé kulturní aktivity, jako jsou Atomium a Manneken Pis. Objevte malebné obchůdky, kde si můžete něco koupit. Na Silvestra je zde celkem šedesát DJů. Pokud si tedy chcete užít pořádnou párty, tak vyrazte určitě sem.
  • Dubrovník, Chorvatsko. Stradun, hlavní ulice v Dubrovníku, teda stojí za to. Můžete sem přijet ze všech koutů světa. Dubrovník není jednorázové město, které jen tak vymažete z paměti, ale vzpomínkou na celý život. Oslava Nového roku tady zanechá stopu ve vašem srdci.

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete

Témata: