Nejlepších pět míst, kam vyrazit surfovat

Redakce

Když člověk chytí svou první vlnu, tak ho to úplně pohltí. Když si to někdo zamiluje, cestuje kvůli vlnám klidně až na konec světa. My jsme vybrali pět míst, kde si surfování rozhodně užijete.

  • Hanalei, Kauai, Hawaii – Pokud si chcete vychutnat přírodní krásy ponořené v polynéské kultuře a koloniální historii, tak je to právě zde. Hanalei je město, které se nachází na severním pobřeží Kauai, jednoho z nejméně rozvinutých a nejkrásnějších ostrovů v havajském řetězci. Město je obklopeno mnoho různými vlnovými stupni. Pro začátečníky je zde příjemné vlnobití na Hanalei Pier. „Existuje zde mnoho vln, které nejsou vhodné pro návštěvníky,“ říká Evan Caliere, jeden z mnoha světových surfařů z tohoto ostrova. Musíte být tedy opatrní a nechat si případně poradit. Nejlepší doba pro návštěvu je od října do března.
  • Tofino, British Columbia – Ideální místo pro surfovací cestovatele, kteří chtějí zažít i neskutečnou atmosféru. Tofino je staré město, kde se obchoduje s kožešinami, ale jedná se o nejkrásnější město na ostrově Vencouver. „Všechny naše pláže jsou pro začátečníky naprosto ideální, a to zejména v létě,“ říká místní profesionál Peter Devries. „Obrovské vlny nakonec vytvoří menší, které jsou pro začátečníky měkčí,“ dodává. Ideální čas pro návštěvu je od března do září, protože v zimě jsou zde až moc veliké vlny.
  • Taghazout, Maroko – Ideální místo pro dobrodruhy, kteří se chtějí procházet labyrintem chodeb některých z nejstarších měst na světě a také chytit ty nejlepší vlny v životě. Taghazout je surfovací oáza, která se nachází uprostřed dlouhého a drsného pobřeží, které je zaplaveno vlnami. Začátečníci by měli začít na plážích, jako je Panoramas nebo Crocodiles. Kdy sem přijet? Můžete kdykoli.
  • Encinitas, Kalifornie – Klasické americké pláže, které si zamilujete. Encinitas je tolerantní mix západního pobřeží. Pokud chcete hned několik úžasných vln za sebou, tak doporučujeme vyrazit na Moonlight Beach, kam chodí celá škála surfařů. „Miluju energii Encinitas,“ říká místní surfař Ed Lewis, který je surfovacím guru. Vyrazit sem můžete na podzim, protože jsou ideální větrné podmínky a vlny jsou v tu dobu nejlepší.
  • Bundoran, Irsko – Ideální místo pro ty, kterým nevadí surfovat ve studené vodě nebo dešti. Irsko je známé mezi surfaři. Voda může být studená, ale místní hospody a lidé vás zahřejí. „Bundoran je město s mnoha stranami,“ říká Pete Craig, surfař a majitel Bundoran Surf Co. Hlavní pláž je zde Tullan Strand, ale jsou tu i jiná místa, na která se ale samozřejmě musíte zeptat místních obyvatel. Ideální čas pro návštěvu je od září až do listopadu, protože je voda teplejší než obvykle.

Kam vyrazit na prodloužený víkend? My vám poradíme!

4 smrtící turistické destinace. Troufnete si je navštívit?