Nejtajemnější les České republiky – vítejte v branišovském lese Bor!

Redakce

Do lesa lidé chodí na houby, relaxovat, dobíjet energii. Ale není les jako les. Branišovský les Bor nacházející se mezi českobudějovickém sídlištěm Máj, čtvrtí Zavadilka a obcemi Třebín, Mokrý a Branišov je opředen mnoha tajemstvími a nejeden člověk se zde cítí nesvůj.

Zastřelená hlídka. Jedna z tragédií, která se v lese odehrála, byla z doby, kdy zde byl muniční sklad. Ten hlídali čtyři vojáci, když se střídala jedna dvojice s druhou, začal se jeden voják v cosi proměňovat (nebo je možná vystrašilo něco z lesa) a všichni začali vzájemně střílet. Tři vojáci zemřeli na místě, jeden po převozu do nemocnice.  Existuje však více verzí příběhu, podle jednoho se tento příběh odehrál na jiném místě a šlo v něm o žárlivost mezi dvojicí vojáků.

Černý muž. Říká se mu rovněž Pán lesa nebo Černý rytíř. Je popisován jako vysoký muž s černým kloboukem a černým pláštěm, který se vznáší nad zemí. Prvně byl spatřen v roce 1993. Podle některých svědků se po jeho objevení zšeří a ochladí. Neví se, zda lidi pronásleduje, nebo zda je chrání před úmyslem spáchat sebevraždu.

Havárie UFO. V lese mělo dojít k pádu objektu, který připomínal obrovskou zářící kouli. Místo bylo na rok uzavřeno.

Branišovská brána. Jedná se o dva srostlé stromy a brána jimi tvořená lze vidět jen v noci za měsíčního svitu. Je bránou do jiných světů?

Bažiny. Oblast lesa je plná bažin, které byly dříve mnohem rozsáhlejší, a život v nich ukončilo nemálo lidí – dobrovolně i nedobrovolně. Duše zemřelých prý vystupují z bažin a lákají kolemjdoucí.

Kroky v listí. Často se opakujícím jevem jsou kroky v listí či sněhu pronásledující lidi. Občas jsou připisovány Černému muži.

Bílá paní. Postava ženy v bílém oděvu by měla patřit ženě z nedaleké samoty, která spáchala sebevraždu a nenašla po smrti klid.

Strom oběšenců. Psal se rok 1927 a v Branišově se otevřel hotel Praha. Navštívil ho i mladý pár, manželé či milenci, kdo ví? Jednoho dne se vydali na výlet do lesa, ale již se z něj nevrátili, byli nalezeni oběšeni na stromě. Na tom stejném stromě byla později nalezená jiná žena, rovněž oběšena na stejné větvi. Místní obyvatel pan Kříž se rozhodl tomuto učinit konec a větev ze stromu uříznul a spálil. Poté se mu stal úraz, při kterém si zchromil ruku. Strom byl nakonec poražen, celý rozřezán a spálen. Z místa je slyšet hlas, který vábí lidi k sebevraždě. Nedaleko pak stojí dřevěná boží muka Černý sloup.

Červené oči. Dvojice červených očí vznášející se dva metry nad zemí byla poprvé spatřena roku 1998 a objevuje se vždy po setmění.

Skoky v čase. Roku 1960 se domů z Českých Budějovic vracel místní obyvatel. Při cestě procházel i lesem Bor. Zdálo se mu, že se celý les vlní, pak že se hýbe cesta i štěrk na ní. Navíc žádný příbytek v okolí nesvítil, a když dorazil domů, zjistil, že cesta, která mu obvykle trvá hodinu, nyní trvala hodin devět. Jiný příběh mluví o dvou ženách, jedna z nich si odskočila do křoví. Když se dlouho nevracela, tak se po ní šla druhá podívat. Nemohla ji najít a najednou se před ní objevila zelená mlha. Po jejím zmizení stála žena v krajině plné pestrých barev a zlatým městem v dáli. V tom k ní přišel muž v černém, dal jí ruku na čelo a zatlačil zpět do lesa. Trvalo to pár minut, ale kamarádka, kterou hledala, na ni prý čekala 45 minut. Podivné, že?

Tenhle hnus plaval v džusu prodávaném v ČR!

Odvrácená tvář Ria: Tady že probíhá olympiáda?!