Nejunikátnější cestovní destinace, které musíte navštívit

Redakce

Chcete zažít zajímavou dovolenou, která nepatří mezi klasické destinace? Tak zapomeňte na Řecko, Egypt nebo třeba Paříž a Anglii. Připravte se na místa, která nabízejí vzrušující a exotické zážitky.

  • Sečuán, Čína. Čínská provincie Sečuán má rozhodně co nabídnout. Mezi nejznámější místa patří návštěva Buddhy, vytesaného do skály, který je tím největším na světě.
  • Palačinkové skály, Nový Zéland. Slavné Palačinkové skály, které se nachází na Novém Zélandu, musíte prostě navštívit. Nejnavštěvovanější přírodní atrakce na západním pobřeží nabízí pohled na prastaré skalnaté útvary, vypadající jako palačinky, které jsou přírodním zázrakem.
  • Mont St. Michel, Francie. Mont St. Michel je druhým nejnavštěvovanějším místem ve Francii a není se čemu divit. Ostrov je sice maličký, ale každoročně ho navštíví asi milion turistů, které láká nejen krásný záliv a ostrov, ale především kouzelný klášter, který je považován za perlu francouzské gotiky.
  • Icehotel, Jukkasjarvi, Švédsko. Nádherný ledový hotel vám poskytne nezapomenutelný zážitek. Ledová krása, kterou vytvořili umělci z celého světa se každé jaro promění ve vodu z divoké řeky Torne. Právě to, že se hotel vždy roztaje, nabízí každý rok pohled na úplně novou a jinou stavbu, kde si můžete užít příjemnou dovolenou.
  • Alberobello, Itálie. Romantické městečko poseté kamennými domečky vás chytne za srdce. Neobvyklé stavby jmenující se „trulli“ jsou stavěny bez malty a z opracovaných kamenů, které slouží jako střecha kuželovitého tvaru. Všechny domečky mají stejnou, sněhově bílou barvu a jsou na seznamu světového dědictví UNESCO.
  • Pamukkale – Termální koupaliště, Turecko. Přírodní turecký zázrak si zaslouží vaši návštěvu. Vápencové terasy, které vypadají nádherně a magicky, nabízejí možnost příjemného koupání v některých jezírkách, které vznikají ze stékající termální vody.  Bazény jsou tak skvělým způsobem, jak si odpočinout.

5 důvodů, proč navštívit thajský ostrov Koh Phi Phi Don

Nejlepší místa, kam vycestovat v lednu