Několik způsobů, jak se udržet během Vánoc fit

Redakce

Vánoce jsou u nás tak trochu svátky obžerství. Kromě cukroví, salátu, kapra, řízků si dáváme i další pochutiny, mezi které patří chlebíčky u návštěv a dortíky. Tohle všechno má ale také spoustu kalorií, a pokud nechcete vypadat po Vánocích jako prasátka, tak byste se měli hlídat nebo mít aspoň nějaké pohyb. Zde je několik typů, co můžete dělat.

  1. Rychlé třídy. Není nic lepšího, než se vydat na nějakou hodinu, kde spálíte spoustu kalorií, odejdete se skvělým pocitem a navíc úplně mokrý. Nějakou třicetiminutovou pauzu si určitě najdete a navíc skupinové cvičení je skvělou motivací.
  2. Zacvičte si doma. Díky bohu je na internetu tolik videí, podle kterých se dá cvičit, že ani nemusíte vykročit z domu. Tohle potěší především ty, co chtějí být na Vánoce opravdu jenom doma. Můžete si vybrat cokoli, ať je to jóga nebo kickbox, je to jen na vás. Každopádně se vyplatí to střídat, protože tělo nemá rádo stereotyp, na který si po čase zvyká.
  3. Kardio. Kardio je zaručený spalovač, za kterým můžete vyrazit do fitness centra. Můžete si jít zaběhat na pás nebo si vybrat jiný stroj, ale rozhodně neseďte doma. Když už se jednou člověk dostane do formy, byla by škoda to zahazovat.
  4. Vyrazte na procházky. Abyste spálili nějaké kalorie, tak můžete vyrazit i na rodinnou procházku, která je také ideální aktivitou. Dostanete se na čerstvý vzduch, nastartujete metabolismus a spálíte energii.
  5. Začněte svůj den v ložnici. Ne, takhle to nemyslíme. Zkuste se hned po probuzení protáhnout, udělat třeba několik angličáků, pozdrav slunci nebo si zacvičte nějaké cviky na břicho. Nastartujete metabolismus a ještě se krásně zpevníte.

5 nejlepších vánočních trhů v Evropě

10 nejkrásnějších vánočních citátů: Na Vánoce vedou všechny cesty domů