Neosouloví Belleruche dorazí do Paláce Akropolis


Do Prahy přijede ve čtvrtek 11. června britské soulové trio Belleruche. V rámci večírku Euroconnections vystoupí v Paláci Akropolis na Žižkově.

Britský soul se díky zpěvačkám Amy Winehouse a Duffy stává světovým pojmem. Partička z Londýna Belleruche se s nimi ale odmítá srovnávat. „Hraje mnohem zajímavější hudbu, která je věrná tradici dřevního soulu a přitom zní moderně a inovativně,“ píše na svých internetových stránkách Palác Akropolis.
Belleruche, to je zpěvačka Kathrin deBoer, kytarista Ricky Fabulous a turntablista DJ Modesta. Druzí dva jmenovaní vyrůstali v severoanglickém Leedsu, do Londýna je zavála láska k hudbě a štěstí tomu chtělo, že narazili na Kathrin. Ta dodala jejich experimentům s hiphopovými beaty a blues písničkářský rozměr a kapela byla na světě. Jméno Belleruche našli na jedné novozélandské internetové stránce věnované zesnulému psovi.
V roli předkapely se v Paláci Akropolis představí domácí duo Montage. Tvoří ho bubeník Tomáš Herian a zpěvačka Klára Vytisková, vokalistka kapely Toxique. (lbp)

Podívejte se na Belleruche a jejich Anything You Want

Belleruche
Kde:
Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3
Kdy: 11. června
Čas: 19:30
Vstup: 290 Kč v předprodeji, 350 Kč na místě