Nepovedená premiéra. Olgu Lounovou nezachránil ani Xindl X


Zpěvačka Olga Lounová pokřtila v pražském Hard Rock Café svou nově sestavenou kapelu, kterou vybrala v konkurzu na internetové televizi Stream. Byl to večer plný monstrózních výkřiků, které se ale ztratily ve velké bublině nudy.

Olga Lounová je všímavým divákům a posluchačům jméno minimálně povědomé. Zazářila totiž v primáckém seriálu Ošklivka Katka jakožto podlá asistentka Patricie a v relamním čase před Česko Slovenskou SuperStar zpívala v reklamě na minerálku. Vybírala také kapelu ve stylu reality show (Na Kouli: Ze zákulisí reality show…) – možná proto bylo v Hard Rock Cafe poměrně dost zvědavců, kterým však celý ansábl na pódiu nabídl tři důvody, proč na tuhle partu podruhé nedorazit.

Xindl X a Olga LounováŠpatný zvuk, nevalná spolupráce na pódiu
Lounová mi zpěvem připomínala starší a horší verzi Ewy Farné, která se shodou okolnosti na koncert přišla podívat. Olga pobíhala po pódiu v sukýnce, křepčila, smála se a vědomě ze sebe dělala trdlo. Nefungovalo to. Ve spojení s otřesným zvukem, kvůli kterému jí nebylo vůbec rozumět, se songy – vyjma těch akustických – spojily v jeden velký pop rockový mišmaš, jehož výsledkem byla pouze stoupající nervozita a myšlenka kdy už to sakra skončí? Dojem bohužel nezachránil ani host-životní partner Olgy Xindl X (ano, Anděla zahrál), se kterým Lounová zapěla duet Láska v housce, a už vůbec ne popový princ David Deyl, jenž vyplnil převlékací pauzu svým druhým singlem Akorát.

Poslechněte si Lásku v housce

Pár světlých momentů se ale přeci jen našlo. Muzikanti, které si Lounová ve zmíněném castingu vybrala, nejsou žádní neználkové. Fungovalo jim to spolu dobře, byť společného hraní si zatím příliš neužili. Před kapelou je ale ještě mnoho práce; vylepšit by měla například souhru s hlavní protagonistkou. Zvukem počínaje a komunikací na pódiu konče.
Olga Lounová je zpěvačka, jichž najdeme v Česku spousty. Prvky, které by ji mohly odlišit, využívá špatně, byť její hlas přímo vybízí ke spoustě překvapení a nečekaných momentů. Svým dryáčnickým pojetím muziky sklouzává k průměrnému poprocku, jemuž chybí drive. Doufejme, že si pod sebou prvním koncertem nepodřízla větev. A doufejme také, že nám ještě ukáže.

Olga Lounová (hosté: Xindl X a David Deyl)
Praha, 14. dubna 2010, Hard Rock Café

Témata:, ,