Netflix zařadil do své celosvětové databáze poprvé český film!

Redakce

Snímek z dílny režiséra Filipa Renče Lída Baarová se dostane do domácnosti 100 milionů lidí po celém světě. Exkluzivní celosvětová práva totiž koupil americký placený poskytovatel filmů Netflix, který jej právě zařadildo své výběrové databáze. Jeden z nejúspěšnějších českých filmů v historii Netflix uvádí pod názvem Devil'sMistress (Ďáblova milenka).

Je to velký úspěch nejen pro nás, ale celou českou kinematografii. Vůbec poprvé Netflix zařadil do své celosvětové databáze český film a jsme hrdí, že jde zrovna o naše dítě. Na Lídě Baarové jsme všichni nechali duši,” uvedl jeden z producentů filmu FawadNadri.

Snímek o životě hvězdy stříbrného plátna, Lídě Baarové, slavil divácké úspěchy už od své loňské premiéry. O rok později, 8. ledna 2017, se díky sledovanosti 1,78 miliónu diváků stal nejúspěšnějším distribučním filmem České televize od roku 2004.

 

Máme obrovskou radost a budeme se s našimi dalšími filmovými projekty více zaměřovat na Hollywood,“ prozradil Filip Albrecht, který prodej filmu s Netflixem dohodl. Jednání trvala bezmála rok a otevřela dveře dalším domácím snímkům, které můžou Lídu Baarovou v celosvětovém streamování následovat. Lída Baarová je v nabídce Netflixu k dispozici v originálním znění, s možností anglických titulků.

 

Pravý mistr komedie: Mladý Jim Carrey předvádí slavné osobnosti

Jak dnes vypadají Přátelé? Monica vás vyděsí…