Neuvěříte, že těchto 5 míst existuje na naší planetě

Redakce

Na Zemi můžete najít místa, kterým skoro nelze uvěřit, že vůbec existují. Která mezi tyto klenoty patří?

  • Antelope Canyon, Arizova, USA – V poušti Navajo, která se nachází v Arizoně, najdete Antelope Caynon, který je tvořen ohromujícími trhlinami a vývrty, které vytváří neuvěřitelnou světelnou show. Podívejte se sami, jaké kouzlo nabízí.
  • Torres Národní Park del Paine, Patagonie, Chile – Zde budete obdivovat úžasné Andy a navštívit můžete také jeden z nejkrásnějších národních parků Jižní Ameriky. Připravte se také na túry, po kterých vám budou umírat nohy bolestí, ale stojí to za to! Jako odměnou zde uvidíte slavné ledovce, které jsou jako z pohádky.
  • Grand Prismatic Spring, Wyoming, USA – Je tady sice mokro a budete muset ždímat ponožky, ale toto kouzelné místo v Severní Americe si zamilujete. Přírodní koupaliště s duhovanou vodou najdete v národním parku Yellowstone. Je zde také třetí největší horký pramen na světě.
  • Huacachina, Peru – Impozantní pouštní oáza, která je jako z jiného světa a uprostřed ničeho. Byla postavena v roce 1930 a legenda praví, že zde v nadpozemském jezeře plavou mořské panny…
  • The Door To Hell, Turkmenistán – Vlastně se jedná o gejzír, i když to tak možná nevypadá. Ale brána do pekel je mnohem chytlavější název, ne? A hlavně to i jako brána do podsvětí vypadá, přesně takhle bychom si ji představovali i my.

Kam vyrazit na prodloužený víkend? My vám poradíme!

4 smrtící turistické destinace. Troufnete si je navštívit?