Niceland: Co hraju? Prostě pop!


Niceland byl hlavní hvězdou Erasmus Indie Night v olomouckém S-klubu. S rozhovorem nadšeně souhlasil. Maličký tělem, obrovský svou osobností, se znakem Supermana na triku. Akustickou kytaru si nechal nazvučit téměř elektricky, aby to pořádně znělo. Kapele totiž chyběl druhý kytarista. A znělo to moc dobře.

Na začátek se nemůžu zeptat jinak: jak se ti tady hrálo?
Niceland:
Úplně skvěle! Měl jsem z toho trošku strach a byl jsem hodně nervózní, ale fakt se mi tu hrálo skvěle! Už jsem v olomouckém S-klubu hrál podruhé, poprvé s Dorian Gray´s Prostitutes jako host. Měl jsem super zvuk, výborná atmosféra.

Máš radši takovéhle menší kluby, nebo větší scény?
Zatím jsem toho ve velkých klubech nebo v halách moc neodehrál. Festivaly se nepočítají, tam bývá úplně jiné publikum. Takže nemůžu moc srovnávat.

Jak vznikl nápad uspořádat takovou akci, miniaturní festival s tolika kapelami v jednom večeru?
To bylo víceméně přes Marka (zpěvák Dorian Gray´s Prostitutes – pozn. red.), který mě oslovil, protože jsme kamarádi. On se pustil do organizování takovýho koncertu, což je dobře, myslím si, že tohle město potřebuje tenhle druh zábavy. Byl jsem údajně první, komu psal, jestli si chci zahrát. Bez rozmýšlení jsem řekl, že ano.

Tahle akce je i podle názvu indie night. Ty vypadáš spíš jako emo. Kam sám sebe řadíš?
Nechci se nikam řadit.

Na druhou stranu ale tvůj vzhled mluví za všechno.
Dobře. Já to ještě upřesním, už se tomu nemůžu moc vyhýbat. Můj vzhled a povaha je určitě emo, splňuju všechna kritéria. Ale moje hudba je úplně jiný směr. Dokonce si ani nemyslím, že se dá řadit mezi indie. Možná tady, ale jinak říkám, že hraju pop. Pro mě to je prostě pop.

Mě docela překvapila tvoje spolupráce s tolika chlapy. Všechny kapely, které tady dneska hrály, jsou klučičí. Zatím jsme tě mohli zaregistrovat spíš s ženami, například s Janou Lotou, se kterou chystáte vánoční koncert. Bude se vaše spolupráce někam dál ubírat?
Jana Lota je moje přítelkyně. Žijeme spolu víc než půl roku. Píšeme spolu muziku.

Takže by mohl v budoucnu vzniknout nějaký společný projekt?
Hudebně jsme si sice hodně blízko, ale máme maličko problém. Já zpívám anglicky, Jana česky. Nicméně hudbu skládáme spolu, píšu písničky na Janino nové album.

A co tvoje nové album?
To díky tomu trošku zanedbávám (smích). Jenže já ho vydat musím! Kvůli kapele a proto, že mám smlouvu s vydavatelskou firmou. Takže vznikají nové písničky. Teď ještě pořád hrajeme na koncertech stejné věci, děláme promo první desce, ale ta doba se pomalu krátí. Po Novém roce bychom se už měli s kapelou vrhnout na zkoušení nových songů, což bych hrozně rád.