Nick Cave: 5 divných věcí, které koupíte na internetu

Hana-Slivova

Za necelý měsíc vyjde další deska, pod kterou se podepíše Nick Cave. Album Push The Sky Away tentokrát připravil se svou kapelou The Bad Seeds. Mít nahrávku na raritním CD nebo vinylu dnes není nic extra, ale uctít Cavea a jeho kumpány třeba tabulkou na testování kvality zraku, to je jiná liga. Podívejte se, co dalšího s Nickovým jménem se na internetu - konkrétně na webu etsy.com, zaměřeném na ručně vyrobené věci - prodává.

1. Tabulka pro kontrolu zraku

Za pouhých třináct stovek můžete mít tabulku, se kterou očí lékaři od 19. století testují zrak pacientů. Autor ji vyrobil ze speciálního plátna a popsal černou tuší. Najdete na ní jména všech muzikantů, kteří kdy s Caveovou aktuální kapelou The Bad Seeds hráli. Seřazeni jsou podle počtu sezon, jež ve skupině strávili. Jestlipak přečtěte i jména Huga Race a Cavovy expřítelkyně – textařky Anity Lane?  

2. Loutka

Zhruba na 320 korun vyjde tahle prstová loutka. Optimální do sady plstěných gotických postaviček, nikoliv jako součást dětského divadýlka. Děti by se prý mohly polekat.

3. Medailonek

Tenhle medailonek s Nickem také nevyjde na víc než 320 korun. Jestli potřebujete delší šňůrku, pro autorku šperku to není problém. Prodává se bez podkladové kůže.  

4. Modrofialová bundička

Známka postpunku 80. let. Pánská bundička ze sekáče, na kterou její majitel nakreslil tehdejší portrét Nicka Cavea. Velikost zhruba 12 až 14, prát ji musíte ručně. Oděv jako vyšitý pro letošní festival Bažant Pohoda, kde Cave s kapelou zahraje.

5. Výšivka

Vlastníte výšivky po babičce? Máte rádi ploužáky Nicka Cavea? Zkompletujte staré a nové a přidejte k prastarým ručním pracem i tuhle, v níž se autorka vyšila z lásky k písničce Where The Wild Roses Grow z desky Mudrer Ballads. Skladbu Cave nazpíval s Kylie Minogue. Dílko můžete dostat jak s rámem, tak bez něj. Za tři stovky.

Témata: