Nick Cave přijede v listopadu do Prahy

Hana-Slivova

Nick Cave & The Bad Seeds přijede se svou novou deskou Push the Sky také do Prahy. V Tipsport areně zahraje 22. listopadu 2013 od 20:00. Lístky v ceně od 1350 Kč seženete od 15. února v klasických předprodejích.

Do Prahy přijede 22. listopadu 2013 Nick Cave. Spolu s kapelou The Bad Seeds představí v Tipsport areně nové album Push the Sky Away, které vychází 18. února. Vstupenky na stání stojí 1350 Kč, na sezení pak 1550 a 2500 Kč. Koncert pořádá 10:15 Entertainment a kromě písniček z nové desky i staré známé kousky.  

"Tahle deska mi prostě přijde nová, ale tak nějak postaru," říká o chystaném albu Nick Cave, jehož proslavily skladby typu Where the Wild Roses Grow nebo Into My Arms.

Poslechněte si Nicka Cavea v YouRadiu

"Současné prostředí se starými mýty a kulturní odkazy, které se vsákly do Nickových písní jedenadvacátého století, lehce prozařují mlžný opar detaily posbíranými z lidských životů, které  Nick odpozoroval kolem sebe v domě s vysokými okny, jež zobrazuje záhadný obal desky," píše se v tiskové zprávě ke koncertu.

Písničky, z nichž už známe dvě klipovky We Know Who U R a Jubilee Street, vznikly během jednoho roku, Nick si je zapisoval tužkou do zápisníku s tvrdými deskami. Za důležitější ale Cave považuje internet, kde googluje nejrůznější kuriozity a různé polopravdy a absurdity. A právě tato témata stojí na albu vedle otázek a pátrání po tom, co je a není v životě důležité.

Nick Cave & The Bad Seeds fungují od roku 1984, ten samý rok vydali debut From Her To Eternity. Od té doby mají na kontě čtrnáct alb, novinka bude mít číslo patnáct.

Cave se v posledních letech věnoval spíše svému veldejšímu projektu Grinderman, s nímž vystoupil i na Colours of Ostrava. Na konci roku však zpěvák ohlásil, že projekt se rozpadá.

 

 

Témata:,