Nightwork se nechají zavřít v zoo. Odehrají tam koncert

Hana-Slivova

Tygři, sloni, žirafy a kapela Nightwork. Tak nějak to bude 24. a 25. července 2011 vypadat v pražské zoologické zahradě v Troji. Skupina se totiž rozhodla, že se po vzoru zvířat nechá na dva dny zavřít do výběhu, v němž také odehraje dobročinný "tichý" koncert. Dění v zoo bude živě přenášet Koule.cz.

Chcete se podívat, jak žije kapela Nightwork? Jaké má zvyky, co jí, čím se přes den baví, v kolik chodí spát? Pak doražte 24. nebo 25. července do pražské zoologické zahrady. Naproti vchodu do pavilonu s kočkovitými šelmami se totiž budou ve speciálním výběhu pohybovat všichni členové kapely – zpěvák Vojta Dyk, kytarista Jakub Prachař, klávesisti František Soukup a Jan Maxián, bubeník Ondřej Sluka a basista Jakub Antl.

NIGHTWORK V ZOO

Kde: Zoo Praha, U Trojského zámku 3/120, Praha 8
Kdy: 24. 7. od 9.00  – 25. 7. večer
Co: Dva dny budou členové skupiny Nightwork ve výběhu v zoologické zahradě.
V pondělí 25. července v 17:00 odehrají speciální 80ti minutový koncert, jehož výtěžek půjde pražské zoo.

CELOU AKCI SLEDUJTE ŽIVĚ PŘES SPECIÁLNÍ STREAM na KOULI.CZ.   

„Během dvou dnů předvedeme, jak žije homo sapiens, čím se baví a jak moudrý opravdu je. Náš výběh bude k životu človka moudrého upraven. Bude mít závěsné sítě, kuchyňku, obývák s TV a xboxem, ale třeba i sprchu,“ vypočítává František Soukup. 

O žádném soukromí se však nedá mluvit – fanoušci do všech míst uvidí.  

Adoptujte si Nightwork

Součástí kapelové klece bude i pódium, na kterém v pondělí 25. července od 17:00 Nightwork odehrají "tichý" osmdesátiminutový koncert včetně nové „zvířecí“ skladby. Výtěžek ze vstupného půjde zpět zahradě. Rádi byste si "zvíře Nightwork" na chvíli adoptovali a přispěli tak zoo na stravu a péči? I to bude na konci července v Tróji možné.

Na nápad strávit dva dny v zoologické zahradě přišla kapela při jedné z prohlídek. „Slavili jsme tu narozeniny gorilího mláděte, pozorovali jsme děj v zahradě a Jakub Prachař říká: Všude jsou zvířata, ale kde je homo sapiens – člověk? Tak jsme si řekli, že to taky vyzkoušíme. Aby byl v zoo seznam zástupců živočišné říše komplet,“ vysvětluje Soukup.  

Toho jako malého v zoo nejvíc bavil vláček, který vozil dětské návštěvníky. „Maminka trpěla, snažila se mě naučit zvířata a kytky. Já jsem vrčel a pokaždé jsem se hnal k mašince. Pak teprve na opičky,“ dodává se smíchem Soukup. Za kapelu zároveň prosí: „Až budete v zoo, nekrmte nás.“

Vstupné do zoologické zahrady se během akce Nightwork nijak nemění, lístek bude stát jako obvykle. Kdo se do pražské zoo nedostane, bude se moci na celou akci podívat on-line. Koule.cz bude celý dvoudenní happening přenášet živě pomocí několika kamer.
Témata: