Norská čtveřice předělala U2. A v hitparádě vede

matoush

V dalším díle zpráviček ze světa hitparád vám ukážeme skotský song označovaný za žhavého adepta na hit letošního léta. Kromě něj se můžete těšit na cover verzi megahitu skupiny U2 v podání světové superstar Kurta Nilsena. A na závěr vás čeká skutečně podivuhodný Němec.

Dění na Billboardu se dá shrnout jediným slovem – nuda. Od minula se nezměnila ani čárka. Na čele stále zůstává trochu překvapivě chytlavě dunivé Boom Boom Pow od Black Eyed Peas, kterým přes rameno kouká Poker Face Lady GaGa. Na trojce naleznete Right Round od Flo Ridy a poslední dvě příčky obsadilo Kiss Me Thru The Phone dua Soulja Boy Tell Them a Sammie a Blame It od Jammieho Foxxe a T-Pain. Naopak zajímavé změny se odehrály na britské půdě. Vévodí tam song I’m Not Alone od Calvina Harrise. Skotský zpěvák a skladatel se jím vrací zpět po krátké pauze, kterou si dopřál po spolupráci s Kylie Minogue. Kritici si ho nemohou vynachválit. „Je to set, který ovládne párty letošního léta. Má v sobě pocit euforie, který mu předurčuje velký úspěch na parketech,“ věští Matt Healy, redaktor studentského serveru Liverpool Student Media.  .

Poslechněte si Calvina Harrise

http://www.youtube.com/watch?v=clY2RAgXpM0

Postupně vzhůru se sune i electropopové duo La Roux, o kterém jsme psali nedávno. Předminule bylo sedmé, tentokrát už druhé. Vynese je retro 80. let až na špičku? Uvidíme příště.

Kvartetu z Norska to prý ladí
Na prvním místě norského chartu se tento týden vyhřívá uskupení

. „Těm čtyřem to vážně ladí,“ píše Američanka Amy v diskuzi na Youtube. „Je to opravdu krásné. A U2 se to taky bude líbit; myslím, že uznají, že Kurt a spol. odvedli kus pořádné práce.“

Poslechněte si norskou čtveřici

Úletem týdne je píseň Rogera Cicera s názvem Nicht Artgerecht. Pochází z alba Artgerecht, které je v Německu na druhé a v Rakousku na čtvrté příčce prodeje. V našem úletu si Roger stěžuje na zhoršující se život. Obtěžuje ho tchyně, místo kabrioletu má prý kombíka. Pokoj mu nedají ani aktivisté Greenpeace, kteří skandují: „To nepřežije, už je na něm vidět stres. Tak s mužem zacházet nemůžeš, musí si zasportovat, čas od času jít s kamarády. Jednou týdně? To je málo!” A pak že ekologové nenosí dobré zprávy…

Poslechněte si Rogera Cicera, který si tak trochu stěžuje

http://www.youtube.com/watch?v=ZrDSGnPGjMI

Billboard Hot 100 Music Chart (USA)
1. The Black Eyed Peas
– Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
4. Soulja Boy Tell ‚em feat. Sammie – Kiss Me Thru The Phone
5. Jamie Foxx feat. T-Pain – Blame It

Theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Calvin Harris
– I’m Not Alone
2. La Roux – In For The Kill
3. Lady GaGa – Poker Face
4. A.R. Rahman & Pussycat Dolls – Jai Ho! (You Are My Destiny)
5. Ciara feat. Justin Timberlake – Love Sex Magic

australian-charts.com (Austrálie)
1. Flo Rida feat. Ke$ha
– Right Round
2. Taylor Swift – Love Story
3. 3OH!3 – Don’t Trust Me
4. Beyoncé – Halo
5. A.R. Rahman & The Pussycat Dolls – Jai Ho! (You Are My Destiny)

spanishcharts.com (Španělsko)
1. U2
– Get On Your Boots
2. La buena Vida – Viaje por países pequeños
3. Metallica – All Nightmare Long
4. Fangoria – Más es más
5. Varios – 72 horas EP 3