Nové disky Imation Apollo pro náročné


Všechno své nosím s sebou, říkal starověký mudrc Diogenes, ovšem myslel tím tuniku a nádobku na vodu. Vy to ale klidně můžete tvrdit taky, pokud si pořídíte externí pevný disk. Nabídka je velká, vysokou kvalitu i design zaručují novinky společnosti Imation, Apollo Expert UX nebo Apollo Pro UX.

Externí pevný disk se vám pohodlně vejde na pracovní stůl, do kapsy nebo do malé kabelky. Přitom díky své kapacitě hravě pojme veškerou vaši pracovní agendu i vše, čím se ve volných chvílích bavíte – ať je to sbírka desítek filmů, hudba, hry, digitální fotky, nebo grafické programy. A nejde jen o spolehlivé uchování velkých objemů dat na pevném disku, jaký se na flashku nevejde. Získáte i možnost velmi operativně pracovat se vším, co bude na přenosném disku uloženo. Stačí propojit přenosný disk s počítačem USB kabelem a můžete se do toho pustit! Obyčejné flashky už v současnosti téměř nestačí, mívají obvykle kapacitu několik málo GB, zatímco kapacita externích disků v poslední době strmě narůstá. Disky vám snadno poskytnou kapacitu stovek GB při stále klesající ceně.

Apollo – vyšší rychlost a spolehlivost
Na trhu už je dnes velká a pro laika možná i trochu nepřehledná nabídka přenosných disků, které často lákají hlavně nízkými cenami. Pokud ale pátráte po vysoce kvalitním, funkčním, spolehlivém a designově úchvatném kousku, sáhněte po alternativě pro náročné zákazníky. Třeba po jednom z nových přenosných pevných disků, o které společnost Imation nyní rozšířila svoji nabídku: jsou to Apollo Expert UX a Apollo Pro UX, které jsou určené pro ty, kteří potřebují vyšší rychlost a spolehlivost.

Menší 2,5palcový disk Apollo Expert UX slouží hlavně pro připojení k notebookům, má kapacitu 320 GB nebo 500 GB. Větší a výkonnější 3,5palcový disk Apollo Pro UX s kapacitou až 1,0 TB je určen pro stolní počítače. Záleží ale samozřejmě na vás, kam disk připojíte; oba typy jsou kompatibilní s počítači Mac i PC a umožňují pracovat s velkými objemy dat, s vysokou rychlostí a spolehlivostí.

Součástí disků jsou integrované stojánky pro použití ve svislé i vodorovné poloze. Disky jsou energeticky úsporné a podle krásně designovaných světelných indikátorů poznáte, jaké funkce v nich zrovna probíhají. Jednodotyková synchronizační tlačítka umožňují jednoduché automatické zálohování. Proti poškrábání a odření jsou disky chráněny zvláštní snímatelnou vrstvou.

Ocenění disku Apollo Expert UX 2.5
U nových disků Imation Apollo oceníte také technologii Plug-n-play, která umožňuje uživatelům přenos dat z libovolného počítače prostřednictvím portu USB 1.1 nebo 2.0. Oba disky obsahují řadič od firmy Imation, který náročným uživatelům přináší vyšší míru spolehlivosti.

Díky elegantnímu a funkčnímu designu a inovativním technologiím získal disk Apollo Expert UX 2.5 na osmé výroční konferenci Storage Visions Conference 2009 v Las Vegas cenu Art of Storage, udělovanou jmenovitě „za nejestetičtější vzhled, snadnou obsluhu a nejlepší průmyslový design“.