Novoroční koncert Musici Boemi zahájí novou kulturní sezónu roku 2014


Novoroční koncert komorního smyčcového orchestru Musici Boemi z Brna zahájí nadcházející kulturní sezónu roku 2014. Koncert k zahájení roku však bude zároveň první významnou akcí pořadatelů – Domu kultury Vsetín a Města Vsetín – vztahující se k oslavám Roku české hudby.

Komorní smyčcový orchestr Musici Boemi vznikl v roce 2002 v Brně s cílem kvalitně interpretovat hudbu všech slohových období od baroka až po současné žijící autory. Je složen z předních hráčů významných českých hudebních těles.

 

Repertoár souboru má stěžejní zaměření v  baroku, české komorní tvorbě a nevyhýbá se ani dílům českých soudobých skladatelů. Komorní orchestr Musici Boemi je oceňován odbornou kritikou zejména pro precizní souhru,  entuziasmus mladého ansámblu a stylovou vyváženost v celé šíři svého repertoáru. Uměleckým vedoucím souboru je koncertní mistr Filharmonie Brno, Pavel Wallinger.

 

Koncert proběhne v neděli 19. ledna 2014 od 17.00 hodin v kině Vatra. Během večera zazní skladby předních skladatelů české komorní tvorby – Antonína Dvořáka, Oskara Nedbala a dalších velikánů české hudby.

 

Předprodej vstupenek probíhá od 16. prosince. Více informací naleznete na stránkách www.dkvsetin.cz.