Nový nebezpečný trend v randění: 8 znaků, že jste obětí love bombingu

Redakce

Když začíná vztah, je to krása, v posledních měsících se ale rozmáhá jeden nešvar. Zatímco zamilovaně hledíte na svého prince, dost možná ve skutečnosti chodíte s manipulativním násilníkem. Zjistěte to dřív, než bude pozdě.

Po ghostingu, kdy člověk, kterého vídáte, z ničeho nic úplně zmizí z vašeho života, a breadcrumbingu, kdy na vás kašle, ale jen do té míry, aby vás stále udržoval v naději, přichází nový randící trend. Love bombing je v podstatě přesným opakem dvou zmíněných, je ale výrazně nebezpečnější. Většinou se ho totiž dopouštějí manipulativní jedinci a ve vrcholné fázi se jedná v podstatě o psychické týrání. Jak poznáte, že jste se stal / a jeho obětí? Většinou to má osm fází:

  1. Všechno jde hrozně rychle
    Od prvního rande uplynul týden, ale vy máte pocit, že se scházíte už měsíce. Každé dostaveníčko je krásné a romantické, sex je vášnivý a něžný zároveň, možná už i padlo vyznání lásky.
  2. Téměř okamžitě začne slibovat společnou budoucnost
    Už po měsíci vám slibuje dovolené, výlety na svatby známých, víkend u rodičů. Love bombers mají společnou budoucnost promyšlenou do detailu, čímž se vás podvědomě snaží přesvědčit, že jsou pro vaše štěstí nepostradatelní.
  3. Zasypává vás dárky a romantickými gesty
    Samozřejmě je těžké rozlišit, jestli jste s love bomberem nebo s šíleným romantikem. V tomhle případě musíte prostě dát na svůj instinkt.
  4. Neustále spolu komunikujete. Ale jako vážně NEUSTÁLE
    Váš partner je s vámi v kontaktu všude a na všech možných kanálech. Píše zprávy, posílá maily (už to by vám mělo napovědět, že s tím člověkem něco není v pořádku), snapchaty, volá, lajkuje všechno, co nahrajete na Instagram, a především – chce mít nonstop přehled o tom, co děláte a co máte v plánu. Tady už se o slovo hlásí výstražná červená vlaječka.
  5. Počáteční „líbánková fáze“ skončí ze dne na den
    Nikdo není věčně stejný zamilovaný blázen, ale u vás ta romantická fáze skončila, aniž byste si něčeho všimli. Člověk, se kterým se scházíte, je najednou někdo úplně jiný. Začíná ukazovat pravou tvář, špatné vlastnosti, temnější stránku, mění názory a skoro ho nepoznáváte.
  6. Začne mít nesmyslné požadavky a očekávání
    Chce po vás, abyste se s kamarády scházel / a jen jednou týdně, nelíbí se mu, že chodíte po práci s kolegy na pivo. Váš partner chce mít totální kontrolu nad vaším životem a vy mu to dovolíte, protože máte pořád v paměti, jak krásně se choval na začátku. Říkáte si, že vás určitě miluje, a když začne hrozit ultimáty, radši přistoupíte na to, co chce.
  7. Začne útočit na vaše slabosti
    Manipulátoři mají schopnost vycítit slabosti toho druhého, a tak přesně ví, kam udeřit, aby z vás udělali nejistou trosku bez špetky sebevědomí. Pokud se dostanete do této fáze, upozorňujeme, že se z toho budete vzpamatovávat hodně dlouho.
  8. Uvíznete v divokém kruhu emocí
    Love bombing vztah začíná jako intenzivní zaláskovaná pohádka a během dnů a týdnů se změní v teror. Abyste ale manipulátorovi neutekli, potřebuje vás po tom týrání přesvědčit, že je to nejlepší, co vás potkalo. A tak to začne zase znovu a tak pořád dokola. Vyskočte z toho, dokud je ještě čas.

6 znamení, že jste úplný blázen do člověka, co se vám líbí

Jste hetero, ale dělal jste to se svým kamarádem? To nejste sám, jde o nový sexuální trend