Ohm Square jsou i po letech silná droga

kristinabila

Než vzali Ohm Square své fanoušky na další výlet mezi poletující atomy a levitující duše, trvalo to šet let. Na páté expedici pod vedením dvojice Jan Čechtický a Charlotte Fairmanová čekají halucinogenní stavy i touhu objevovat neobjevené.

Krásná i melancholická, nervy drásající i zničující – Ohm Square dělají hudbu plnou kontrastů. Zdánlivý rozpor mezi emocemi nechal vzniknout desce A Curious Place Between Souls and Atoms, na které víc než kdy dřív vyniká kombinace všech zvuků hudebního spektra od šedesátých let po současnost. Inovátoři na poli domácí elektroniky toho za svou téměř dvacetiletou kariéru nasbírali dost, a svoje zbraně využívají naplno i v roce 2014.

Poslechněte si Ohm Square v Youradiu

Hlas zpěvačky Charlotte Fairmanové musí do extáze přivádět všechny milovníky jemné dekadence; obzvlášť silné je to v písničce Woodie Boogie, podkreslené nenápadně zesilujícími beaty. Prozpěvuje tu o temných lesích a stínech hlídajících každý krok, a zároveň uvažuje, jestli by nebylo lepší úplně se vytratit. Člověk se v ten moment cítí nepochopený celým vesmírem a rochní se ve vlastní zoufalosti, když v tom mu Charlotte do ucha zazpívá uhrančivou Sweet Love. A rázem si připadne jako ten nejprohnanější lamač srdcí.

Ohm Square dokážou probudit emoce, o nichž vůbec netušíte, že můžou být. Disharmonické zvuky se slijí v jednu dokonalou melodii, která ovládne kohokoliv si zamane. Stejně jako droga. I don´t feel quite right, I don´t feel it, I don´t know it, I don´t want it, I don´t show it, zpívají Ohm Square. Opojení touhle závislostí ale naštěstí není nelegální ani ničemu neškodí.

Ohm Square - A Curious Place Between Souls and AtomsŠkoda jen, že deska nepřinesla víc nových věcí. Tři kousky už vyzobalo loňské EP Resist Dance. Je sice pochopitelné, že muzikanti nechtěli fanoušky ochudit o výtečnou skladbu Humanic (se kterou loni Ohm Square loni vyhráli na Ibiza Music Video Festivalu), skoro to ale vypadá, jako by si usnadnili práci. Se zmíněným EP klidně mohli počkat a o to větší radost by způsobilo vydání současné desky.

Ohm Square – A Curious Place Between Souls and Atoms
Vydavatelství: Starcastic
Celkový čas: 42:19
Seznam skladeb: Humanic, Originality (call plagiarism’s bluff), Numb to the Gum, Sweet Love (moonshine mix), Liam, Contamin 8, Woodie Boogie, Vampires (Fight the Parasites), Wounds on a Cherry tree (treemix)

Témata: