Olda Krejčoves pokřtil album vodou


Oldu Krejčovse nemusí znát každý. Kapelu Monkey Business však ano. Z ní nakročil Krejčoves ke své první sólové desce Je to důvod. Důvodů, proč zavítat do Lucerna Music baru na křest tohoto alba, bylo hned několik. Třeba hosté Dan Bárta, Matěj a Karolína Ruppertovi, Tonya Graves a Viktor Dyk.

Tak trochu s rozpaky vystoupal na pódium Olda Krejčoves společně se svou kapelou Okrej. Zatímco na koncertech Monkey Business je zvyklý postávat mírně v pozadí, tentokrát se zraky diváků upíraly hlavně na něj. Bez jakéhokoliv úvodního proslovu zahájil vystoupení písní Zeptej se osudu, která také otevírá jeho nové album. Krejčovsova virtuózní kytara vévodila hlavně rockovým melodiím.

Na koncertě zpívala zvučná jména
Změna rytmu přišla s Viktorem Dykem. Podílel se na nahrávce písně Voda tvá, která naživo vyzněla trošku ostřeji než jemná studiová nahrávka. Při tomto songu napůl zaplněný klub ocenil Dykův pěvecký rozsah. Přívětivý hlas dalšího hosta, kolegyně z Monkey Business Tonyi Graves v písni Living On, ukolébal snad každého. Osvěžení přinesl Dan Bárta, který napochodoval na pódium se sklenicí vody. Vodou jeho také pokřtil Krejčovsovo album Je to důvod. Bártův energický zpěv mohli diváci vychutnat v písni Náhody. Aby hostů nebylo málo, připojili se ke kapele Okrej ještě Karolína a Matěj Ruppertovi. Z jejich úst zazněla pohodová píseň s nostalgickým nádechem The Memories. Po odchodu posledních hostů kapela opět předvedla svou nejsilnější zbraň – hudební projev. To platí obzvlášt pro Oldu Krejčovse s elektrickou kytaru a Jirku Marka s basovkou. Finále večera se neslo ve znamení Stevieho Wondera. Všichni umělci se znovu sešli na pódiu, aby hudebnímu velikánovi společně vzdali hold jeho skladbou Superstition.

Krejčoves a jeho místo za kytarou
Oldu Krejčovse v průběhu koncertu obklopovali velice zdatní hudebníci, kterým byl spíš oporou v zádech. Jeho pěvecké výkony se nedaly srovnávat s hvězdami typu Dana Bárty, je ale zřejmé, že jeho místo je u kytary. Na tom se nic nemění, ani když se otáčí k divákům zády. Jak skvěle Krejčoves na kytaru hraje, mohli posluchači ocenit při častých improvizacích.

Olda Krejčoves a hosté, křest desky Je to důvod
8. března, Praha, Lucerna Music bar