Ondřej Ruml z X-Factoru dělá desku, do Vánoc ale nebude


Momentálně se Ondřej Ruml, finalista českého X-Factoru z roku 2008, věnuje přípravě první sólové desky, zpívá v jedné kapele s Vojtěchem Dykem a přesto, že není profesionální herec, obsadil roli Martina v lyrikálu Kudykam. V čem teď Ondřej „jede“?

Ondřej Ruml v KudykamuOndřeji, co je pro vás nejlepší hudební počin tohoto roku?
CD Michala Horáčka Ohrožený druh, ale to vyšlo už loni na podzim… Takže jestli můžu, budu jmenovat Kudykam, protože v něm hraju. Ale stojí za to, jsou tam skvělí herci jako třeba Karel Dobrý.   

Co právě posloucháte?
Kromě Franka Sinatry třeba druhou desku Anety Langerové Dotyk.  

Kam byste cestoval za oblíbenou kapelou?
Kamkoliv za Johnem Cowanem. Je to můj nejoblíbenější zpěvák a vzor, kvůli němu jsem vlastně začal zpívat. Je to člen kapely New Grass Revival, která už neexistuje, ale kdyby se dala dohromady, tak bych za ní jel kamkoli, třeba do Indie nebo do Ameriky.

Který koncert jste si v poslední době nenechal ujít?
Madfinger
v pražské Akropoli. Koncert byl úžasný, protože mají nového zpěváka. Poprvé jsem měl pocit, že má u nás smysl zpívat R´nˇB. Poprvé jsem to někomu opravdu věřil. Ten zpěvák je úžasný a krom toho, že úžasně zpívá, je slepý.

CD pro vášnivý večer?
Craig David
Can You Feel Me.

Poslechněte si Craiga Davida

Jakou muziku budete pouštět svým dětem? Jakou byste jim zakázal?  
Pokud by vůbec šlo jim nějakou zakázat, tak takovou, která podněcuje násilí, a to už třeba jen svým klipem. Pouštěl bych jim třeba swing, který je pozitivní a energický, nebo klasiku.

Co právě teď děláte a co vás čeká?
Hraji skoro denně postavu Martina v Kudykamu. Účinkuji v muzikálu Johanka z Arku, hraji s kapelou a stále pracuji na svojí desce. Právě jsem domíchal další písničku, ale do Vánoc desku bohužel nestihnu.

Témata:, ,