Ondřej Sokol promluvil o nejdramatičtějším sexu v životě

Redakce

Herec Ondřej Sokol si zahrál ve filmu Všechno nebo nic. Snímek jde do kin 17. ledna 2017.

Nabídla vám produkce přímo roli Martina?

Nabídla mi přímo jinou roli, dělal jsem casting na Bystřičana, dokonce jsem se ji naučil, ale až když jsem přišel na plac, tak jsem zjistil, že hraju něco jiného. Takže jsem se trochu divil.

Jak je to možné?

Nevím. Dělal jsem na něj casting a věděl jsem, že hraju s Táňou Pauhofovou. Jenže pak mi řekla Klára Issová, že spolu budeme točit ten sex, a já jsem se toho nemohl ve scénáři dohrabat. Tak jsem si říkal, že jsem si to asi špatně přečetl. Potom mi poslali obrazy, které budeme točit, a taky to tak úplně nesedělo. No a tak jsem zjistil, že hraju někoho jiného.

A kdo by vám byl bližší? Martin nebo Bystričan?

Jsem spokojený s touhle rolí. Herec je vždycky nejspokojenější s rolí, kterou právě dělá. Teda pardon, ne všichni. Jsou i herci, kteří chtějí dělat jenom velké role.

Ve filmu hrajete se dvěma ženami, s Petrou Hřebíčkovou a Klárou Issovou. Jak vám to spolu klapalo?

Já mám obě holky rád. Petra je hrozně vtipná a Klára vlastně taky. Každá trochu jiným způsobem. Myslím, že nás to s Petrou bavilo, hrát pár. Ona hrozně hezky hraje tu prudivou paní. Já toho trochu pod pantoflem a ona tu krávu, která o všem rozhoduje. Pro Kláru zase není problém být osudovou ženou.

S Klárou Issovou máte ve filmu i milostné scény. Vadí vám tyhle intimnější záběry?

Musím říct, že vadí. Původně jsme to měli točit úplně první natáčecí den. Naštěstí na to nedošlo, protože já jsem z toho byl
absolutně ve stresu. Myslím si, že ve stresu jsme byli ale pořád. Jeden den jsme se o tom s Klárou bavili a byli nervózní z toho, jak to proběhne. Naštěstí to režisérka Marta Ferencová vymyslela docela dobře, ta scéna je poměrně vtipná, takže nás to docela bavilo. Akorát jsem od té doby trochu pomlácený, protože jsme tam v knihkupectví padali přes všechny věci, poráželi u toho všechno možné a několikrát jsme upadli i sami na sebe. Od té doby si nemůžu kleknout na koleno, bolí mě loket a měl jsem roztržené kostýmní kalhoty. Myslím si, že to byl jeden z nejdramatičtějších sexů v mém životě.

To pomalu vyžaduje dubléra, takto nebezpečná scéna…

To ne. Přece nepustím nějakého chlapa na Kláru. To ne. To sám.

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?

Grace Kelly. 22 věcí, které jste o ní možná nevěděli

Témata: