OneRepublic vezou armádu hitů. Na co se v Praze těšit?

josefmartinek

Když u nás hráli coloradští poprockeři OneRepublic v roce 2011 naposledy, vyprodali SaSaZu. Pro letošní zastávku turné k třetí desce Native si proto vybrali prostornější Lucernu, ale koncert byl nakonec pro velký zájem přeložený do Incheba areny. I ta je už ale úplně vyprodaná. Čekání na večírek (16. února) si můžete zkrátit výběrem těch největších hitů, které setlist aktuálního turné nabízí.

Apologize (2007, Dreaming Out Loud)

Jen těžko si lze představit, že by OneRepublic vynechali na koncertě svůj první a zároveň asi největší hit Apologize. Tomu k úspěchu v roce 2007 pomohl remix Timbalanda, který po veleúspěšných albech FutureSex/LoveSounds Justina Timberlakea a Loose Nelly Furtado zažíval vrchol kariéry. Právě k verzi s Timbalandovou produkcí vzikl videoklip a tahle omluva se vydrápala třeba až na druhé místo americké singlové hitparády.

 

Stop And Stare (2007, Dreaming Out Loud)

Druhý singl z debutu Dreaming Out Loud a druhý velký hit – Stop and Stare. Zpěvák Ryan Tedder znovu potvrdil svůj skladatelský um (pokud to nevíte, má na svědomí i hity Beyoncé, Leony Lewis nebo Ellie Goulding) a chytlavá píseň se stadionovými ambicemi se dočkala i zajímavého videoklipu. Ten se natáčel na čerpací stanici v kalifornské poušti.

 

All The Right Moves (2009, Waking Up)

Úlohu pilotního singlu druhé desky Waking Up vykonával energický song All The Right Moves, k němuž vznikl povedený vizuál z maškarního plesu. Snímek zachycuje tanečníky v nejrůznějších maskách, kapelu hrajícící v zastaralých oblecích, ale i práci kapesních zlodějíčků. Ve světě sice singl nenapodobil úspěchy jiných písniček od OneRepublic, u nás se mu ale dařilo; Česká republika je jedním z mála států, kde se All The Right Moves objevil na čelních příčkách oficiální singlové hitparády.

 

Secrets (2009, Waking Up)

Druhým singlem z Waking Up byla píseň Secrets, které dominuje výrazný zvuk smyčců. Skladba se stala populární i u autorů televizních pořadů, jako promo totiž posloužila německému filmu Zweiorküken, šesté řadě  amerického seriálu Lost i Disneyho fantasy filmu Čarodějův učeň. Fanoušci tak mohli vidět hned čtyři verze videoklipu, my přikládáme tu oficiální.

 

Good Life (2009, Waking Up)

A ještě jeden singlový pozdrav z druhé řadovky Waking Up – návyková hvízdací pohodovka Good Life se stala populární zejména v USA, kde se jí prodaly více než tři miliony kopií. Song dostal navíc originální videoklip – kapela, která hraje ve volné přírodě, je zobrazená na fotografiích, které drží v rukou fanoušci. Nápadem se o pár měsíců později okatě inspiroval David Deyl v klipu Lež a nech si lhát.

 

If I Lose Myself (2013, Native)

Na OneRepublic nečekaně tanečně laděnou skladbou If I Lose Myself se konečně dostáváme k atuálnímu albu Native, které bude blížící se pražský koncert propagovat. Klip se nese v párty stylu; i rockeři OneRepublic už tomuhle trendu podlehli. A možná právě proto působí třetí řadovka spíš rozpačitě (recenze: One Republic, kýč a recept na šťastný život). Nic to ale nemění na faktu, že populární singl, který je podle slov zpěváka o jeho strachu z létání, v koncertním playlistu nemůže chybět.

 

Counting Stars (2013, Native)

Pražský koncert uslyší ale i jednu aktuální dravou skladbu Counting Stars. Singl vyšel už v červnu loňského roku, přesto se stále hřeje na vrcholu popularity – v americkém éteru mu dokonce momentálně patří pozice nejhranější skladby a také česká rádia ho točí od rána do večera. Jestli se něco na poslední desce Native povedlo, je to právě energií napěchovaná Counting Stars. Pokud se pánové do pražského koncertu vrhnou s podobnou vervou, žádný návštěvník se 16. února nudit nebude.

Témata: