OSN jmenovala Ruďáka z filmu Angry Birds čestným vyslancem pro ekologii

Redakce

Ruďák, jeden z hlavních hrdinů chystaného animovaného filmu Angry Birds ve filmu, byl v rámci mezinárodního dne štěstí Organizací spojených národů jmenován jejím čestným vyslancem pro ekologii. Jmenování Ruďáka vyslancem je součastí kampaně #AngryBirdsHappyPlanet, která se snaží zvyšovat povědomí o Mezinárodním dni štěstí, jenž každoročně připadá na 20. března a vybízí veřejnost k aktivitě stran problematiky klimatických změn a jejich dopadu.

Mezinárodní den štěstí vychází z předpokladu, že hrubý domácí produkt není sám o sobě dostatečně vypovídajícím ukazatelem bohatství a spokojenosti populace dané země a klíčem ke štěstí je přístupnější, spravedlivější, vyrovnanější a udržitelnější přístup k růstu a rozvoji. Poté, co generální tajemník OSN Pan Ki-mun Ruďáka jmenoval čestným vyslancem pro ekologii, byla tato kampaň představena stovkám mladých lidí ve slavném hlavním zasedacím sále OSN.

Na prezentaci se podílely americké herecké hvězdy Jason Sudeikis, Josh Gad a Maya Rudolph, stejně jako producenti John Cohen a Catherine Winder, kteří přítomné požádali o podporu ve snaze proměnit „rozzlobené ptáky“ v ptáky šťastné prostřednictvím aktivit pro řešení problematiky klimatických změn. Představili zde materiály s názvem „Pomozte Ruďákovi myslet zeleně“, které zahrnují také oznámení z řad veřejných služeb, určená na podporu této kampaně.

Tím, že budou členové veřejnosti v rámci kampaně #AngryBirdsHappyPlanet publikovat své fotografie a vzkazy, kterými ilustrují své úsilí o ochranu naší planety například prostřednictvím recyklace, cestování hromadnou dopravou a úsporou vody, mohou dotyční učinit Angry Birds šťastnými a potažmo tedy „pomoci Ruďákovi myslet zeleně“. „Angry Birds šíří radost mezi miliony lidí na celém světě – a nyní se stávají součástí snahy o vytvoření lepšího světa,“ prohlásil generální tajemník OSN Pan Ki-mun.

„Jsme hrdí na to, že můžeme Ruďákovi nabídnout důvody, proč by měl myslet zeleně. Neexistuje lepší způsob, jak oslavit Mezinárodní den štěstí, než pověřit našeho animovaného vyslance, aby zvyšoval povědomí o významu zásahů proti klimatickým změnám s cílem vytvoření bezpečnější, udržitelnější a šťastnější budoucnosti nás všech,“ pokračoval.

„Jsme ohromně poctěni tím, že byl Ruďák z filmu Angry Birds jmenován čestným vyslancem pro ekologii. Ačkoliv možná Ruďák stále vypadá rozzlobeně, jsme si jistí, že v duchu se mu na tváři objevil široký úsměv. Jak jsme zmínili v rámci naší kampaně „Pomozte Ruďákovi myslet zeleně“, neexistuje nic, co by rozzlobeného ptáka učinilo šťastnějším než právě zdravá planeta. Jsme nadšeni z toho, že ve spolupráci s OSN můžeme pomáhat zvyšovat obecné povědomí o zásadních globálních problémech, jakými jsou například klimatické změny,“ konstatoval John Cohen, producent filmů Angry Birds a Já, padouch.

7 typů oblečení, kterého se zbavte: Panenského, duchů i toho, co vás štve

Top 10 nejdražších a nejzbytečnějších věcí na světě: Kolik stojí nejmastnější pizza a co na ní je?

 

Témata:,