Ostrávááá, černá džungle a mejdan, zpívají Ruda Jay-Z a Martina Keys Pártlová

Hana-Slivova

Po internetu koluje další povedená coververze. Hitovku Empire State of Mind od Jay-Z a Alicie Keys oslavující New York přebásnil a přerapoval Ruda z Ostravy spolu s Martinou Pártlovou. Oba jsme mohli vidět v českém X Factoru - a oba se drží originálu dokonale.

pollMísto Brooklynu Bazaly, místo Franka Sinatry Richard Krajčo, místo autobusů trolejbusy, místo prosvětlených ulic doly, místo sochy svobody socha tanku, místo osmi milionů lidí osm milionů panáků – prostě místo New Yorku Ostrava.
Její ulice vás na rozdíl od New Yorku nepovznesou a ostravský smog  na rozdíl od newyorských světel neinspiruje, předělávka hitu Empire State of Mind (přečtěte si text písničky) od Jay-Z a Alicie Keys Ostrava je ale zábavnou a povedenou podívanou.

Za coververzí stojí už téměř kultovní postava herce a moderátora Rudy z Ostravy alias Michala Kavalčíka, který zkoušel svoje štěstí před třema lety i v českém X Factoru. Se svou show sice postoupil jen do druhého kola, až do finále ale všechny bavil svéráznými komentáři a verzemi nejrůznějších písniček.

K nazpívání skladby si Ruda přizval úspěšnější kolegyni z X Factoru Martinu Pártlovou, která i díky podobné barvě hlasu jako Alicia Keys prošla až do finále soutěže. V klipu k Ostravě zpívá stejný part-refrén jako Alicia, hraje v něm stejně jako ona na klavír a na sobě má podobný kožený obleček.
Klip včetně černobílých obrázků z Ostravy a textových obratů americkou předlohu kopíruje věrně od samého začátku.

Koukněte na originál – Empire State of Mnd od Jay-Z feat. Alicia Keys

http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8

Ruda z Ostravy v X Factoru

http://www.youtube.com/watch?v=QhQkF8RYQVI&feature=related

 

Témata:,