Ozvěna hlasu Leony Lewis, hvězdy X Faktoru, je stále silná


Když slyšíte její hlas, přestanete řešit, jak je možné, že se z "absolventky" populární pěvecké soutěže stala taková hvězda. Leona Lewis, vítězka třetího britského X Factoru, přichází s druhou deskou. Jmenuje se Echo.

Leona Lewis svým božským hlasem kdysi uhranula diváky britské odnože populární soutěže X Factor a od roku 2006 tak její kariéra strmě stoupá. Na svém kontě má tři nominace na Grammy za úspěšnou debutovou desku Spirit, jíž se prodalo přes šest milionů kusů a kterou si podmanila nejen celou Británii. Druhá deska Leony Lewis se jmenuje Echo a nese se v podobném duchu.

Výtečný hlas utopený v tuctovém R‘n‘B
Na dvojce spolupracovala dnes už čtyřiadvacetiletá zpěvačka a skladatelka s významným producentem a lovcem talentů Simonem Cowellem. Do světa už vypustili pilotní singl, který zároveň desku otevírá; epický song plný Leonina zvonivého vokálu se jmenuje Happy (

, brzy ho však zaplašíte. Je sice pravda, že Leona zní hodně podobně a její R´n´B je navíc trošku prvoplánové, i přesto ale z Leony cítíte zvláštní energii. Z celé desky od začátku do konce sálá radost ze života i zpěvu; o to víc je možná škoda všech těch tuctových houpavých R‘n‘B melodií. Leonin bezchybný hlas totiž má – hlavně v rychlejších skladbách – tendenci skvěle bavit.
Kromě obligátního R´n´B na albu zazní i něco popových melodií, příkladem je veselá Love Letter. Ochuzeni nebudete ani o procítěné balady, pro který je zpěvaččin hlas jako stvořený (Broken, Can´t Breathe).

Leona Lewis i na druhý pokud ukazuje, že není žádná rychlokvaška, která vzešla takřka z ničeho. Spolupráce s dobrými producenty a zázemí domovského labelu pomohlo zpěvačkce prorazit do světa populární hudby a stát se hvězdou nemalého formátu. Můžeme předpokládat, že kombinace jejího skvělého hlasu a nenáročného popu a R´n´B  posune Echo u fanoušků tam, kde se ocitlo první album Spirit, tedy hodně vysoko.
Ostatně potvrzují to i výsledky prodeje – první den si desku Echo koupilo vice než 50 tisíc lidí a obsadilo špičku britské hitparády.

Poslechněte si Leonin hit Bleeding Love z první desky

http://www.youtube.com/watch?v=sF84pIhP5UM

Leona Lewis –  Echo
Celkový čas: 59:03
Vydavatelství: Sony Music
Seznam skladeb: Happy, I Got You, Can´t Breath, Brave, Outta My Head, My Hands, Love Letter, Broken, Naked, Stop Crying Your Heart Out, Don´t Let Me Down, Alive, Lost Then Found  – feat. One Republic

Témata:,