Padesát odstínů šedi získal šest nominací na Zlatou malinu. Kdo další byl nominován na anticenu?

Redakce

Šest nominací na anticenu Zlatá malina získala v letošním ročníku filmová adaptace úspěšného erotického románu Padesát odstínů šedi. Porota ji navrhla na zisk ocenění za nejhorší film, režiséra, scénář i herecké výkony. Shodný počet nominací získaly také akční snímek Jupiter vychází, komedie s Adamem Sandlerem Pixely a pokračování Policajta ze sámošky. Nositele Zlaté maliny porota oznámí 27. února, den před udílením filmových cen Oscar.

Nominace za nejhorší herecký výkon letos získal mimo jiné Jamie Dornan, který ztvárnil postavu Christiana Greye v erotickém filmu Padesát odstínů šedi, ale i Johnny Depp za roli ve filmu Mortdecai: Grandiózní případ a Channing Tatum za výkon ve sci-fi snímku Jupiter vychází. Už pátý rok po sobě nominaci získal rovněž Adam Sandler, tentokrát za roli v komedii Pixely.

V ženské kategorii porota na neoblíbenou cenu nominovala Dakotu Johnson z Padesáti odstínů šedi, Katherine Heiglovou za Všude dobře, doma peklo a Jennifer Lopez za roli v thrilleru Kluk od vedle. Ani herecké výkony Mily Kunis ve filmu Jupiter vychází a Gwyneth Paltrow ve snímku Mortdecai porotu příliš nepřesvědčily.

Ze získání Zlaté maliny se lze ale v následujících letech „vykoupit“. Porota totiž uděluje i ceny, jimiž dává najevo, že oceněný v jejích očích od získání Zlaté maliny zlepšil svůj umělecký výkon. V této kategorii je letos nominován mimo jiné Sylvester Stallone za roli ve filmu Creed či Will Smith za snímek Diagnóza: Šampión.

Maliny začaly být udělovány v roce 1980 jako protipól filmových Oscarů, v jejichž předvečer se tyto anticeny udělují. Vítězové si ale většinou ocenění nepřevezmou. Také nominace na Zlaté maliny předcházejí vyhlášení oscarovských nominací.

Nominace na ceny Bafta ovládly filmy Most špiónů a Carol

Čtyři nejděsivější horory roku 2015: Viděli jste je všechny?

Témata:,