Panic! At The Disco: Hudební anarchie kluka z Las Vegas

martin-wipplinger

Brendon Urie alias Panic! At The Disco oslavuje své rodné město Las Vegas. Na čtvrté nahrávce Too Weird To Live, Too Rare To Die! si pomáhá především tanečním popem, a je sympatické, že ani místy přehnaná produkce nezabíjí fakt, že Urie ve svých šestadvaceti dokáže skládat pestrou hudbu.

Muzika Panic! At The Disco si nikdy nedělala těžkou hlavu z žánrových mantinelů. Emo, kytarový pop punk, osmdesátkami načichlý rock’n’roll i synthpopová moderna. Brendon Urie bral inspiraci pro skladby své kapely, kde se dalo. Novinka Too Weird To Live, Too Rare To Die! je ale v tomhle smyslu čirá hudební anarchie.

Poslechněte si Panic! At the Disco v Youradiu

Óda na město hříchu je po hříchu multižánrová a po větší část své krátké půlhodinové stopáže zábavná, navíc má epilog, nad kterým roztajete. Co ale moc sranda není, je pilotní singl Miss Jackson připravený docela přesně podle receptury letošního bestselleru Fall Out Boy Save Rock And Roll. Comebackové album Stumpovy družiny (recenze) evidentně zanechalo na skladatelském Uriově peru (nebo možná spíš na hudebním cítění producenta obou nahrávek Butche Walkera) silný dojem a čtvrtá řadovka Panic! At The Disco tak měla hned zkraje dost rozpačité promo.

Stejně tak nepůsobí úplně přesvědčivě Far Too Young To Die, kterou zabila produkce, jinde si zase elektronika nepříjemně pohrává s přirozenou náladou písní. Jinak se ale deska poslouchá výborně – Too Weird To Live, Too Rare To Die! vede silný a jistý vokál stvořitele a nabízí i pár zajímavých hitů.

Zbrusu nový klip ke Girls/Girls/Boys

O vysokou rádiovou rotaci si říká roztančená Nicotine i Collar Full,nostalgicky připomínající časy debutu A Fever You Can’t Sweat Out. Pokud prahnete po silném momentu, zahleďte se na přebal desky při závěrečné baladě The End Of All Things. Za zvuku tónů klavíru se Las Vegas opouští s hodně těžkým srdcem.

Nový materiál Panic! At The Disco není kytarový a najde se spousta posluchačů, kteří se přes tenhle fakt nepřenesou. Deska má v tracklistu deset navzájem zcela odlišných Panic! At The Disco - Too Weird to Live, Too Rare to Die!písniček, kterým vévodí taneční hudba a syntetizéry. Kapela sice oficiálně funguje jako trio, ale tohle album je hlavně o Brendonovi Uriem; o něm a jeho strastech i slastech v rodném městě, které v životě i hudbě dosud zanedbával.    

Panic! At The Disco – Too Weird to Live, Too Rare to Die!
Vydavatelství:
Fueled By Ramen
Celkový čas: 32:32
Seznam skladeb: This Is Gospel, Miss Jackson (feat. Lola), Vegas Lights, Girl That You Love, Nicotine, Girls/Girls/Boys, Casual Affair, Far Too Young To Die, Collar Full, The End Of All Things

Témata:,