Pardubickým náměstím zněly nejkrásnější české koledy


Pardubice – Atmosféru, která panovala ve středu 12. prosince večer na Pernštýnském náměstí na druhém ročníku pardubické části projektu Česko zpívá koledy, si pochvaloval i speciální host – zpěvák Petr Kotvald.

„Byla to moc hezká akce. Opravdu hodně jsem se na ni těšil a musím říct, že beze zbytku naplnila mé očekávání,“ přiznal Deníku Petr Kotvald.

„Ti, co přišli, byli bezvadní. Vytvořili nádhernou atmosféru a pěkně zaplnili Pernštýnské náměstí,“ konstatoval populární zpěvák. „I v Pardubicích se znovu potvrdilo to, co tvrdím neustále, že lidé jsou v době adventu mnohem více otevření, citlivější, vnímavější,“ podotkl  známý interpret.

Krásný zážitek

„Byl to krásný zážitek. Jsem moc rád, že jsem mohl být součástí tohoto unikátního projektu,“ podotkl Petr Kotvald.
Ten v Pardubicích posluchačům nadělil hned několik vánočních dárků v podobě svých „svátečních“ hitů, jako byly například skladby Vánoce hrajou glórijá, Dál sníh padá či Vánoce přicházejí.
Na Pernštýnském náměstí zazněl v podání Petra Kotvalda také jeho nesmrtelný hit Milujem se čím dál víc.
Skvělou oporu měl populární zpěvák také v pardubickém pěveckém sboru Continuo, který řídila Lucie Gregorovič Fárová. Ten se postaral nejen o vynikající pěvecký doprovod Petru Kotvaldovi, ale především o to, že zaplněným náměstí znělo pět nejpopulárnějších vánočních koled – „hymna Deníku“ Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Dej Bůh štěstí tomu domu a Pásli ovce Valaši.

Podtržená jednička!

Kromě toho ještě Continuo přidalo svůj samostatný blok vánočních písní. Za předvedený výkon si všichni zpěváci zaslouží podtrženou jedničku.

„Stejně jako při loňské premiéře jsme se rádi zapojili do tohoto projektu. Kromě osvědčené spolupráce s moderátorem Jiřím Ševčíkem nás potěšilo, že jsme se mohli na jednom pódiu opět potkat s Petrem Kotvaldem. Ani s ním jsme nespolupracovali poprvé,“ nechala se slyšet Lucie Gregorovič Fárová, která si spolupráci s oběma umělci nemohla vynachválit.
„Líbila se mi také atmosféra, jaká na Pernštýnském náměstí panovala. Potěšilo mě, že s námi lidé zpívali a měli ze zpěvu společných koled upřímnou radost, stejně jako my,“ dodala dirigentka.

Lepší než nákupy

„Mám radost z toho, že pardubická část projektu Česko zpívá koledy dopadla tak, jak jsem tajně doufal, že by mohla dopadnout. Potěšilo mě, že se lidé alespoň na jeden večer vykašlali na vánoční nákupy v supermarketech a přišli si zazpívat koledy, které jsou součástí našeho národního bohatství. Tato akce je důkazem toho, že různí Dědové Mrázové či Santa Clausové v našem prostředí nezafungovali. Na zaplněné Pernštýnské náměstí byl opravdu hezký pohled,“ svěřil se moderátor Jiří Ševčík. „Jsem rád, že letos přišlo ještě více lidí než loni a že si s námi lidé s chutí zazpívali a že se k nám s velkou radostí připojil i Petr Kotvald. Také pěvecký sbor Continuo předvedl perfektní výkon a člověk měl alespoň na chvíli pocit, že Češi, když se jim chce, jsou schopni spojit se pro dobrou věc. To je to, co jsem na pódiu při Česko zpívá koledy v Pardubicích cítil. Myslím, že je to mnohem lepší než honit nějaké slevy v obchodním domě,“ uzavřel Jiří Ševčík.