Paris Hilton je velká celebrita, ale špatná hudebnice


Ve dvaceti osmi letech fušuje Paris Hilton do modelingu a herectví, navrhuje oblečení, ale především je to stoprocentně profesionální celebrita. Kopírují ji miliony dívek na celém světě. Ona sama se chce prosadit všude. Naplno se ale věnuje pouze sama sobě. I proto její debutová deska s názvem Paris byla tak trochu průšvih. Právě jí se budeme věnovat v prvním dílu seriálu Pop průšvihy.

Když album Paris v srpnu roku 2006 vyšlo, způsobilo samozřejmě poprask. Pod Parisin debut se podepsalo vydavatelství Warner Brothers. Velké jméno podpořilo jiné velké jméno. Výsledkem dvouletého nahrávání byla ovšem směsice umělohmotného syntetického popu, kterému vévodí počítačové zvuky více než osoba samotné Paris Hilton. Navíc i zde Paris sázela spíše na image a natrénované úsměvy než na hudbu. Přitom singl Stars Are Blind byl zpočátku trhákem podobně jako všechno, co nese nálepku jména Paris Hilton…

Poslechněte si píseň Stars Are Blind

http://www.youtube.com/watch?v=dtKtuV8H0EE

Paris je lepší obchodnice než zpěvačka
Armáda producentů v čele s Paris sice vyprodukovala třpytivě popovou taneční záležitost, nastavenou hip hopem a dalšími vlivy, ale hlavní protagonistka postrádá jakýkoliv jiný talent, než je dokonalý úsměv na kameru. Mdlý zpěv připomínající unikající páru z hrnce nemohl oslnit ani její fanoušky. Když se první úspěšný singl Stars Are Blind na diskotékách omrzel, další kousky poměrně rychle zapadly v moři podobné produkce. Singly Nothing In The World a Turn It Up k vyšším příčkám hitparád nedoletěly. Jako zpěvačka přestala lidi Paris zajímat. Dědička hotelového impéria to ale nevzdává a pracuje na nové desce. Dokonce už se na internetu objevily první ukázky z novinky. Podle hudebních znalců ale hudba opravdu není Parisina silná stránka. Je to spíš průšvih.

Podívejte se na videoklip písně Nothing In The World

Povedená parodie nebo záměrný útok?
Album Paris vzbudilo velký zájem i díky parodii, kterou měli na svědomí Gnarls Barkley a graffiti umělec Banksy. Do obchodů se dostala verze s polonahou Paris na přebalu. Uvnitř bookletu byla Paris s hlavou psa a CD obsahovalo 40 minut instrumentální hudby, která podkreslovala úsměvné výroky Paris Hilton. Povedený fórek ale dlouho nevydržel, z pultů ho brzy stáhli.

Podívejte se, jak Banksy zapracoval na přebalu desky Paris Hilton a jak se prodávala

Témata: