Pět písní, které vám pomohou splnit novoroční předsevzetí

matoush

Vítejte u prvního Šrumce letošního roku. Pokud jste do něj vykročili s předsevzetím, pomůžeme vám. Vybrali jsme pro vás pět songů, které se týkají nejčastějších novoročních předsevzetí. Pokud se zlepšovat nechcete, nevadí - i tak to jsou perly.

1. Nebudu kouřit

Nejčastější předsevzetí Čechů se týká kouření. A jenom těžko vybrat píseň, která by se ke kouření vztahovala lépe než Tabáček. Kouření a tahle hitovka od Chinaski mají mnoho společného. Když si oboje dáte ráno, nedostanete to ze sebe až do usnutí, obtěžuje to okolí a autor tohoto textu je přesvědčen, že Tabáček stejně jako tabák může zabíjet. 

 

2. Zhubnu

Další chválihodné předsevzetí je zbavit se přebytečných kil. Jste-li žena, motivace bývá jasná, vybrali jsme tedy video, které by mělo k návštěvě fitcentra namotivovat hlavně muže. Call On Me od Erica Prydze je klasika v mnoha ohledech. Jen málo songů vás nutí sešlápnout za volantem plyn naplno a v málokterých klipech je tolik polonahých žen, které předvádí kopulační pohyby. Ale do fitcentra se to hodí. A co teprve ty dívky v dresech!

http://www.youtube.com/watch?v=L_fCqg92qks&ob=av3e

3. Budu víc číst

Vyhradit si více času pro knihy prý chce až polovina lidí, kteří si dávají předsevzetí. Pro ně tu máme velkou klasiku v kategorii “písně o literatuře”. The Beatles nahráli píseň Paperback Writer v roce 1966. Vypráví o člověku, který chce být spisovatel, roky psal knihu a teď hledá někoho, kdo ji přečte a vydá. Velmi smutné – ale klasika je klasika. Tak pietně sáhněte alespoň po něčem od Josefa Škvoreckého.

http://www.youtube.com/watch?v=sH3TvSxT288

 

4. Naučím se pořádně anglicky (německy, francouzsky…)

Začali jste bnový rok nad stránkami portugalštiny/hindštiny/finštiny pro samouky? Vyborně. Dlouho jsme hledali píseň, která je skutečně mnohojazyčná, a objevili jsme Z gumy méďu. Je to nonsens, z hlavy to nedostanete, ale kde jinde uslyšíte větu “jsem pouze mňami-ňami-gumli-cuci z gumy méďa” ve francouzštině a němčině”?

http://www.youtube.com/watch?v=MqS2dUHVzjA&feature=related

5. Nedávat si žádná předsevzetí

Ano, spousta lidí se zařekne, že si žádná předsevzetí dávat nebude a že bude spokojená tak, jak žije. I pro ně máme píseň. Novoroční předsevzetí někdy bývají absurdní. Ale zkoušet se to prostě musí.