Petra Janů: Není nic horšího, než že spadnete a nohy vám zůstanou viset ve vzduchu!


Tento týden se uskutečnila v centru Prahy ve Fusion hotelu tisková konference k narozeninově-benefičnímu Galakoncertu zpěvačky Petry Janů, který se uskuteční ve velkém sále pražské Lucerny v pondělí 19. listopadu 2012 od 20 hodin. Role moderátora se tentokrát ujal zpěvák Martin France, který je zároveň s Michaelou Kocourkovou producentem pražského koncertu.

Zpěvačka dorazila ve slušivé kožešinové vestě a s evidentně dobrou náladou, kterou rozdávala na všechny světové strany. Tentokráte přišla bez svých pěveckých kolegyň Evy Pilarové a Marty Kubišové, které na koncertu v Lucerně vystoupí spolu s legendárním kytaristou a skladatelem Otou Petřinou.

Role moderátora se tentokrát ujal zpěvák Martin France, který je zároveň s Michaelou Kocourkovou producentem pražského koncertu. Vedle zpěvačky used také módní návrhář Mike Zachevar, který pro zpěvačku šije tři róby a asi nejluxusnější z nich budou zlaté šaty s vlečkou, v kterých Petra, která má skvělou postavu, bude vypadat určitě úžasně. „V těch nádherných zlatých šatech budu stát jako přikovaná, protože mám hodně vysoké podpatky a co se může stát subretě horšího, než že zakopne, spadne a nohy zůstanou viset někde ve vzduchu. To je pro mě příšerná představa, ale zase novináři by si na mně zgustli a měli by o čem psát,“ řekla se smíchem Petra Janů.

„Nejdříve jsem měla strach z toho, jestli se Lucerna vyprodá, ale teď když už vím, že zbývá nějakých posledních dvacet vstupenek na sezení a zbytek už se bude prodávat pouze na stání, tak teď mě zase oblévá horko, abych nezapomněla text nějaké písničky nebo právě, abych nespadla. Ale ve finále jsou i horší věci, že?“ přiznala s úsměvem sympatická Petra.

Petra Janů oslaví čtyřicet let své profesionální kariéry, zahrnující dvacet alb, kterých se prodaly téměř dva miliony kusů, dvanáct úspěšných muzikálových rolí, tří Zlatých slavíků a tisíce úspěšných vystoupení. Popovou divu v Lucerně doprovodí skupina Golem. Petra s ní spolupracuje již třicet let. A návštěvníky koncertu čeká průřez celou zpěvaččinou kariérou zahrnující rock, jazz, muzikály i pop.


Tento koncert je koncipován i díky sociálnímu zaměření Petry Janů zároveň jako benefiční, neboť 60 korun z každé prodané vstupenky bude v den tohoto koncertu předán občanskému sdružení Debra – lidem (a hlavně dětem) s nemocí motýlích křídel, jehož tváří je herečka Jitka Čvančarová, která si šek osobně přebere v den koncertu. Na Tiskové konferenci Debru zastupovala ředitelka tohoto občanského sdružení Alice Salamonová, která se před zraky novinářů svěřila s tím, jak Petru Janů obdivuje od svých pubertálních let a že je pro ní opravdouvou dámou a osobností.


Jak prozradil zpěvák a producent Martin France, na tomto Galavečeru bude zároveň pokřtěno trojalbum zpěvačky s jejími největšími hity, raritami i duety, které vychází u Supraphonu, kde zpěvačka za svůj profesionální život vydala většinu svých alb. Kmotr nebo kmotra tohoto CD jsou zatím Petře pečlivě utajováni a měli by být i překvapením i pro ni samotnou. „Jéé, já tak nemám ráda překvapení, protože pak jsem akorát nervózní. No doufám, že to bude alespoň někdo, kdo mě má rád,“ podotkla Petra.
Z tohoto koncertu, který bude natáčet Česká televize a koncert by měl být odvysílán před vánočními svátky, bude zároveň natočena i live nahrávka, kterou Petra Janů naposledy natočila ještě na LP u Supraphonu v roce 1988 a které si konečně v současné době jako živou nahrávku z tohoto koncertu budou moci koupit fanoušci a posluchači této zpěvačky pod labelem Radioservis Českého rozhlasu.

Petra Janů vyjíždí už 9. října na velké narozeninové turné po čtrnácti městech České republiky, které vyvrcholí již zmiňovaným koncertem v pražské Lucerně. A jen na okraj, zpěvačka 19. listopadu 2012 oslaví také své »kulatiny«, ale to prý jen okrajově. Šedesátka totiž není žádný velký věk.

 

Témata: