Pink vyjadřuje své problémy


Americká zpěvačka Pink po dvou letech přichází na náš hudební trh se svým již pátým albem v pořadí. Po minulé veleúspěšné desce I'm Not Dead se vrací obhájit svou pozici mezi nejúspěšnějšími umělci popové scény s deskou Funhouse.

O tom, že se jí návrat mezi pěveckou elitu podařil, svědčí její současný hit So What okupující přední příčky našich i zahraničních hitparád. Song, z něhož přímo čiší rebelství a odraz energičnosti samotné Pink, je však pouhým obalem zahalujícím desku plnou melodicky melancholických rytmů, které nemusí všem jejím příznivcům přijít k chuti. Na rozdíl od již zmíněného minulého alba ustoupily do pozadí rockové vypalovačky na úkor rockových balad a pomalejších písní.

Nastavené zrcadlo rockové hvězdy
Pink
si tímto albem nastavuje zrcadlo a otevírá svou duši. Ukazuje se fanouškům taková, jaká doopravdy je. Písně reflektují její současné problémy spojené s rozvodem, který v nedávné době podstoupila. V baladách One Foot Wrong a Glitter In The Air pěje srdceryvné melodie za doprovodu kytary a klavíru. Její texty nevyznívají však vůbec do prázdna. V písních je cítit zklamání z nenaplnění ideálů, přesto se snaží koukat stále dopředu, jak zpívá v So What.

Poslechněte si So What

I když právě v písni So What několikrát zopakuje, že je stále rocková hvězda, desku Funhouse dělá osobitým to, že je tak málo rocková.

Skalní fanoušci nejspíše tuto osobní zpověď zpěvačky ocení, avšak je otázkou, zda to samé pocítí i nepravidelní posluchači. Jisté je, že Pink se nám ukázala ve svém novém odstínu růžové velice citlivě. Funhouse (v překl. Dům zábavy) není až tak zábavný, ale velice chytlavý. Když přistoupíte na onu melancholickou vlnu, budete si album v hlavě ještě dlouho přehrávat a takové písničky jako So What, Please Don’t Leave Me nebo Funhouse jen tak z mysli nevypudíte.

Pink: Funhouse
12 tracků + bonus, stopáž 48´34´´, vyd. Sony BMG Music Entertainment
Skladby: So What, Sober, Don’t Believe You, One Foot Wrong, Please Don’t Leave Me, Bad Influence, Funhouse, Crystal Ball, Mean, It’s All Your Fault, Ave Marya, Glitter In The Air, Bonus: This Is How It Goes Down

Témata: